11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhici cine vine la Universitatea?

Ghici cine vine la Universitatea?

Nemulţumire, instabilitate şi confuzie. Cam aşa s-ar sintetiza situaţia de la Universitatea Craiova în acest moment. O situaţie deloc normală pentru un club cu pretenţii, care se vrea în topul campionatului din România. Subiectul Piţurcă, partea a doua, are toate şansele să se încheie ca şi prima, din cauza portofelului finanţatorului Adrian Mititelu, plin mai mult cu datorii. De fapt, aceasta este problema pe care Mititelu nu a recunoscut-o vreodată: nu are bani pentru a face performanţă cu Ştiinţa. Asta i-au reproşat şi fanii, de aici au pornit marile lupte ale sale cu „cei care vor răul echipei“. A sperat mereu că va reuşi să facă din Universitatea noua „gaşcă nebună“ a României, a schimbat gărzile la fiecare bătaie de vânt, iar planurile i-au fost date peste cap. Aşa cum peste cap au fost date şi planurile suporterilor împătimiţi care visau, după revenirea echipei în Liga I, că alb-albaştrii vor scoate capul în Europa.
Astăzi, prea puţini mai au încredere în planul managerial propus de Adrian Mititelu şi staff-ul său, iar această situaţie este greu de îndreptat. De aceea, finanţatorul Ştiinţei are nevoie de o lovitură de imagine pentru a reuşi să facă din nou din Ştiinţa o echipă atractivă. Surse apropiate grupării din Bănie susţin că, de fapt, Mititelu şi-ar fi luat deja adio de la „Piţi“, cam pretenţios pentru posibilităţile sale, şi se află în negocieri cu doi antrenori din străinătate, un belgian şi un ceh. Există însă şi unii care mai speră că Piţurcă va ateriza la Craiova, şi nu doar pentru a-şi vizita rudele.
Până una-alta însă, jucătorii au plecat acasă fără salarii achitate la zi. Echipa, fără antrenor în acest moment, nu ştie cu cine va face pregătirea de iarnă. Totuşi, Mititelu a dat asigurări că până de Revelion va anunţa numele antrenorului, deşi în mod normal acesta ar trebui să apară mai repede, pentru că nimeni nu crede că un antrenor cu nume va sta între Crăciun şi Anul Nou să negocieze cu Mititelu preluarea Ştiinţei.
De transferuri, nimeni din club nu suflă vreun cuvânt, iar Mititelu a anunţat că e gata să renunţe la vreo şase jucători, majoritatea din echipa de bază: Florin Costea, Wobay, Bădoi, Şoavă, Badea şi Dorel Stoica. Pe cine pune în locul acestora e greu de spus, în condiţiile în care puştii de la „satelit“, care nu pot face faţă nici la Liga a III-a, nu pot fi o soluţie viabilă. E drept, în cazul vânzării lui Costea şi Wobay s-ar aduna ceva bani pentru a îndrepta situaţia financiară a clubului, care altfel riscă să nu găsească nici un cadou sub bradul de Crăciun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII