9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără bani de Sărbători

Pandurii, fără bani de Sărbători

Fotbaliştii de la Pandurii nu mai pot îndeplini obiectivul turului şi au ratat 50% din primele câştigate în prima parte a campionatului.

Clubul Pandurii Târgu Jiu va face o economie de peste 35.000 de euro în această iarnă, după ce fotbaliştii conduşi de Sorin Cîrţu (etapele 1-11) şi Liviu Ciobotariu (etapele 12-16) au ratat obiectivele stabilite de conducere pentru prima jumătate a sezonului, clasarea pe locul 10 şi obţinerea a cel puţin 23 de puncte. Teoretic, gorjenii pot rămâne pe locul 10 dacă înving Unirea Alba Iulia în ultima etapă, dar ar acumula doar 20 de puncte şi nu 23, minimul necesar pentru deblocarea primelor. Conform R.O.I., fiecare dintre pandurii titulari lasă în vistieria clubului circa 3.250 de euro, nepunând la socoteală rezultatul jocului din ultima etapă. Cei de la Pandurii plătesc punctul câştigat în deplasare cu 500 de euro, iar cel câştigat acasă, cu 300 de euro, jucătorii reuşind până în penultima etapă a turului să obţină zece puncte la Târgu Jiu şi şapte pe terenuri străine. Se pare că nici obiectivul impus lui Sorin Cîrţu, de realizare a unui barem de 52 de puncte la finalul campionatului, nu mai este acelaşi, acum oltenii mulţumindu-se şi cu 40 de puncte şi evitarea retrogradării. „Important e să ne câştigăm meciul de acasă, cu Alba Iulia. Dacă vom face 20 de puncte, vom avea o iarnă liniştită şi o perioadă de pregătire şi de transferuri care ne vor permite să acumulăm în retur alte 20 de puncte“, a spus „vicele“ pandurilor, Viorel Temelescu.

„Ciobi“, obligat
să promoveze tineri

Alt obiectiv al conducerii tehnice a pandurilor pentru retur este promovarea tinerilor din propria pepinieră. La Timişoara, Ciobotariu a luat în lotul lărgit trei jucători de la echipa a doua, Rada, Avrămescu şi Vlăduţi, iar primii doi au stat pe bancă. Vlăduţi este golgheterul echipei secunde, cu zece goluri, Rada este un fost internaţional de juniori, iar Avrămescu este dorit insistent de Sportul Studenţesc, însă „Ciobi“ l-a preferat la Timişoara pe Câju, jucător care va părăsi Pandurii în această iarnă. „Cred că în viitorul apropiat cei care se ocupă de pregătirea echipei mari a clubului Pandurii au obligaţia morală de a da şansa unor copii şi tineri să debuteze în Liga I. Sunt cluburi care au riscat cu jucători tineri despre care nimeni nu ştia nimic şi care au avut de câştigat. În viaţă, cine nu riscă nu câştigă! Deocamdată, la noi doar s-a vorbit de promovarea tinerilor în anii trecuţi, iar acum aşteptăm să se treacă şi la fapte. Sperăm ca rezultatele să se vadă într-un viitor apropiat“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.  

Falub: Putem întoarce clasamentul

Aflată în zona retrogradării, Unirea Alba Iulia îşi pune mari speranţe în meciul de la Târgu Jiu, pe care speră să-l câştige pentru a-şi mări şansele de salvare. „Mergem la Târgu Jiu pentru a câştiga şi a demonstra că avem valoare. Am încredere deplină în jucătorii Unirii şi cred că putem întoarce clasamentul în urma unui succes la Târgu Jiu“, a declarat antrenorul Unirii, Adrian Falub. Speranţele oaspeţilor pentru partida de vineri sunt îndreptăţite, Pandurii trecând printr-o criză de rezultate de zece etape. Conducătorii clubului din Târgu Jiu speră că jucătorii vor debloca această criză în ultimul joc al turului. „Noi am schimbat antrenorul, a venit Liviu Ciobotariu, un antrenor tânăr, cu altă viziune, iar jucătorii noştri au înţeles din start că trebuie să depună mai multe eforturi pentru a-l ajuta. Din păcate, rezultatele de până acum nu ne-au mulţumit“, a mai spus „vicele“ Viorel Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS