9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, uită-te, ora ta se apropie!

Steaua, uită-te, ora ta se apropie!

FC Drobeta – „U“ Craiova 0-7
Stadion
„Municipal“, spectatori: 20.000.
Au marcat: Fl. Costea ‘16, M. Costea ‘23, Firţulescu ‘47, Wobay ‘54, Dina ‘61,
M. Roman ‘76, ‘85.
FC Drobeta: Barbu – Roşianu, Gărgălie, Ignat, Ticu – Poenaru, Mitic, Poiană, Pârză – Tobă, Jenaru. Au mai jucat: Şuta, Ilie, E. Stoica, Moutinho, Mansur. Antrenor: Vali Tiţă.
„U“ Craiova: Lung Jr. – Bărboianu, Găman, Barbu, Buşu – Wobay, D. Stoica, J. Nicolae, Firţulescu – M. Costea, Fl. Costea. Au mai jucat: Merlier, Şoavă, Bădoi, Dina, Badea, Mitchell,
M. Roman, Trică, Rose. Antrenor: Eugen Neagoe.
Au arbitrat: S. Colţescu – D. Iliescu şi D. Mitruţi.

Universitatea Craiova a învins la scor pe FC Drobeta, la Severin, făcându-şi încălzirea pentru derbiul cu trupa lui Gigi Becali.

Ştiinţa a fost neputincioasă în Gruia, acolo unde nu a putut să înscrie, apropiindu-se foarte rar de poarta clujenilor, dar şi-a vărsat nervii pe modesta formaţie de la malul Dunării, făcându-i pe cei de la FC Drobeta (Liga a II-a, locul 12 în Seria a 2-a) să scoată de şapte ori mingea din poartă. Supăraţi, aproape jumătate dintre spectatori au părăsit stadionul la mijlocul reprizei secunde, când echipa gazdă era condusă deja cu 5-0. Interesant, pe tabela de marcaj a arenei din Severin Universitatea a fost trecută în dreptul gazdelor, iar FC Drobeta din localitate, la oaspeţi. Inaugurarea noii arene complet renovate şi numele Universitatea Craiova au fost motivele pentru care severinenii au venit în număr mare pe „Municipal“. La eveniment au participat oameni de fotbal precum secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, şeful LPF, Dumitru Dragomir, sau fostul preşedinte al Universităţii, Corneliu Andrei Stroe, care au vorbit asistenţei. La rândul său, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a lăudat atitudinea severinenilor şi a reafirmat că echipa sa va evolua în partea a doua a campionatului pe stadionul din Drobeta Turnu Severin.
„E mai mult ca sigură venirea Universităţii aici! Voi demara din primăvară construcţia unui stadion nou pentru echipă la Craiova, dar până atunci vom juca pe stadionul din Severin!“, a anunţat Mititelu.

Fără milă şi cu militarii!

Universitatea a condus autoritar meciul şi a marcat repede prin Florin Costea (‘16), după ce seria ocaziilor o deschiseseră severinenii, Poiană (‘11) fiind blocat bine de Lung Jr. Mihai Costea a mărit avantajul juveţilor cu un şut din marginea careului mare, iar Wobay a ridicat de câteva ori spectatorii în picioare, driblingurile şi execuţiile sale fiind aplaudate la scenă deschisă. După timpul de odihnă, gazdele au fost călcate în picioare de trupa lui Eugen Neagoe, care, în ciuda schimbărilor, a mai punctat de cinci ori în repriza secundă, iar tânărul Mihai Roman a realizat dubla. Severinenii nu au dat nici măcar golul de onoare, jocul pe contraatac al acestora nereuşind să-i surprindă pe craioveni.
Chiar dacă nu contează în clasament, reuşita de la Severin le poate da un impuls alb-albaştrilor înaintea meciului de luni cu Steaua, o partidă în care au nevoie de victorie ca de aer pentru a-şi asigura o vacanţă mai liniştită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII