9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, ce-ai jucat?

Ştiinţa, ce-ai jucat?

CFR Cluj – Universitatea 2-0
Stadion
„Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori – 5.000.
Au marcat: Cadu (‘60), Y. Kone (‘71).
CFR Cluj: Peskovici – Panin, Cadu, Alcantara, Edimar – Dani (‘86, E. Dică), G. Mureşan, Culio – Dubarbier, Y. Kone (‘78, Nei), Deac (‘83, Mara). Antrenor: Andrea Mandorlini.
Universitatea: Lung – Bărboianu, Găman, Mitchell, Rose – Dina (‘62, Bădoi), Stoica, Trică (‘79, Firţulescu), Badea – F. Costea, M. Costea (‘77, Wobay). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Panin, Deac, Kone,  Mureşan/Dina, Rose, Trică, Bărboianu, Wobay.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – C. Savu, V. Urzică.

Jucătorii olteni au părut marcaţi de miza revanşei, iar evoluţia echipei şi tactica antrenorului l-au dezamăgit pe finanţator.

„E nevoie de victorie. Ne-ar băga în cursa de Europa!“, aşa prefaţa Mititelu, de la Craiova, din faţa televizorului, derbiul din Gruia. Cu Trică din primul minut, dar fără Prepeliţă (gripat), Dilevski (nerefăcut) şi Şoavă (rezervă), Neagoe a început meciul cu o formulă ofensivă, iar, în minutul 4, Mihai Costea a trecut în viteză de brazilianul Edimar şi a şutat de pe partea stângă, dar Peskovic a respins. Din acest moment, Craiova, deşi a combinat destul de bine şi a echilibrat oarecum ostilităţile pe teren, nu a mai contat în ofensivă, nu a avut consistenţă. Trică parcă nu şi-a găsit locul în formaţie şi n-a mai fost „catalizatorul“ de altădată al oltenilor, ca şi Dorel Stoica, palid şi el sâmbătă. Gazdele, avide după puncte, au „ochit“ destul de des poarta lui Lung, dar n-au reuşit să mişte tabela de marcaj, deşi au avut câteva oportunităţi prin Deac şi Y. Kone, ultimul trimiţând balonul în bară în penultimul minut de joc al primului mitan.

Cadu, gol contestat 

La reluare, tot ceferiştii, mai bine organizaţi şi disciplinaţi de Mandorlini, au călcat pe pedala acceleraţiei şi au deschis scorul în minutul 60, prin Cadu, dar golul a fost marcat la capătul a două faze controversate. Centralul Haţegan a acordat o lovitură liberă pentru CFR la un henţ neintenţionat al lui Rose, Deac a trimis balonul, din lovitură liberă, în careul aglomerat al Ştiinţei, mingea a atins mâna lui Dubarbier, Haţegan a lăsat jocul să continue (?!), iar Cadu, aflat la limita ofsaidului, a trimis în plasă de la cinci metri, 1-0.
Nici acum Ştiinţa nu reacţionează, oltenii fiind surprinzător de apatici în atac, cu destule nesincronizări în teren. Orgoliul oltenilor, dorinţa de revanşă, milionul de speranţe reieşit din declaraţiile tuturor înainte de meci s-au năruit sâmbătă seară după 11 minute de la golul lui Cadu. Yssouf Kone, ca în vremurile lui bune din Europa fotbalistică, mişcă tabela pentru 2-0: Dubarbier l-a deschis ideal pe Deac în careul Ştiinţei, iar acesta a centrat perfect în gura porţii pentru Kone, care a înscris, din alunecare, din patru metri, 2-0.

Neagoe: Sunt nemulţumit de evoluţia echipei

Antrenorul principal al oltenilor a contestat valabilitatea primului gol al gazdelor. „E adevărat că nu am avut nici o ocazie în repriza a doua, dar nici CFR nu a avut până când nu a marcat.
Nu-mi reproşez modul ofensiv pe care l-am folosit, dar sunt nemulţumit de evoluţia echipei, din moment ce nu am câştigat. Meciul a fost echilibrat. Se putea termina 0-0 foarte bine, dacă nu era faza de la primul gol, la care jucătorii mi-au spus că a fost henţ la Dubarbier. Nu a fost henţ nici la lovitura liberă în urma căreia s-a marcat“, a afirmat Neagoe.

Mititelu: Neagoe
a greşit-o rău de tot!

Finanţatorul Universităţii, extrem de supărat pe rezultatul din Gruia, a pus iarăşi „tunurile“ numai pe antrenorul principal Neagoe. „Arbitrajul a fost clar cu acel zece la sută care se dă Clujului în mod frecvent, dar, din păcate, în această seară (sâmbătă – n.r.) nu mă mai pot crampona prea mult de arbitraj, pentru că noi am fost penibili. Nu am înţeles ce aşezare a fost. Nu am înţeles de ce pe parcursul jocului nu s-a întâmplat ceva, când a văzut că nu merge. Asta este viaţa, fiecare cum îşi aşterne aşa doarme. Este cel mai slab joc făcut de echipa asta în ultimii doi ani. Este un joc sub aşteptări şi ne-a bătut o echipă care nu a evoluat grozav. Au beneficiat că am jucat noi foarte prost, pentru că ei nu au jucat cine ştie ce. Cu jucătorii pe care i-am avut în teren trebuia să-i batem“, a afirmat Mititelu pe site-ul clubului.

„În iarnă vor fi schimbări radicale“ 

Finanţatorul Craiovei a anunţat măsuri-şoc în iarnă: „Vom face schimbări radicale din toate punctele de vedere, şi organizatorice. Tot, de la A la Z. Este un tur aproape ratat. Trebuie să ne strângem, să facem tot posibilul să câştigăm meciul cu Steaua. (…) Vor veni cel puţin doi-trei profesionişti de talie europeană în club, la fiecare nivel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII