11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii vor să oprească Dacia

Găzarii vor să oprească Dacia

Gaz Metan CFR Craiova – Dacia Mioveni
Stadion „Depou“, sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:
Gaz Metan:
Râmniceanu – Buleică, Feleagă, Pătrană, Cruşoveanu – Niţu, Mitroi, M. Găman, Neacşa – Trifu, Crăciun. Antrenor: Ionel Gane.
Dacia Mioveni: I. Ilie – Moşteanu, Miulescu, M. Olteanu, I. Baicu – Coşereanu, D. Săndulescu, D. Nistor, Vladu – Ayza, Chirciu. Antrenor: Eftimie Iordan.
Vor arbitra: A. Chivulete – F. Damaschin, I. Timar.

Gaz Metan CFR Craiova ignoră valoarea formaţiei din Mioveni, fiind motivată să câştige şi să dea peste cap calculele hârtiei.

De patru etape neînvinsă, Gaz Metan CFR ocupă un loc nouă destul de confortabil şi de meritat în clasamentul seriei a doua, însă pretenţiile şi ambiţiile craiovenilor au crescut de la începutul acestui prim sezon din liga secundă. Sub „semnul“ modestiei, „principalul“ Ionel Gane şi compania au afirmat la început că obiectivul lor este salvarea de la retrogradare, dar modul cum au tratat fiecare joc şi evoluţiile bune le-au adus numeroase satisfacţii, atât în campionat, cât şi în Cupa României. Pentru gruparea de la „Depou“ începe însă o nouă etapă dificilă, în finalul turului urmând să întâlnească echipe „grele“, precum Dacia Mioveni, CSM Vâlcea, Jiul Petroşani sau UTA Arad. Primul test de maturitate pentru „găzari“ este programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Depou“, împotriva unei foste divizonare A, Dacia Mioveni, una dintre candidatele la promovare. Aceşti doi factori caracteristici formaţiei vizitatoare nu i-au alertat pe craioveni, ci i-au făcut să se mobilizeze foarte bine, Pătrană şi colegii săi abordând antrenamentele cu maximă seriozitate.

Gane: Îmi doresc ca noi să ne bucurăm la final

Moralul bun de care beneficiază lotul Gaz Metanului CFR Craiova l-a determinat pe antrenorul Ionel Gane să creadă că echipa sa poate obţine cele trei puncte. „Jerry“ a apreciat jocul deschis al Daciei Mioveni şi a afirmat că este sigur că întâlnirea va fi spectaculoasă. „Întâlnim o echipă bună, care-şi doreşte promovarea, dovadă fiind poziţia pe care o ocupă în clasament, şi anume locul patru. Dacia Mioveni este o echipă care nu se închide, iese la joc, iar acest fapt ne convine. Cred că va fi un meci spectaculos şi îmi doresc ca noi să fim cei care ne vom bucura la final“, a spus „Jerry“ Gane, care nu va putea miza în această confruntare pe mijlocaşul Eugen Rioşeanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.  La rândul său, preşedintele executiv al grupării craiovene, Gheorghe Frăţică, vrea ca echipa să dea dovadă de pragmatism şi să obţină toate punctele din cele două meciuri de la „Depou“, care au mai rămas de jucat: „Obiectivul pe acest final de sezon e să câştigăm meciurile de acasă, iar din cele două deplasări, de la Vâlcea şi Arad, să ne întoarcem cu puncte. În acest sens, sâmbătă, cu Dacia Mioveni, jucând la «Depou», băieţii nu au voie să facă vreun pas greşit. Va fi un meci greu, dar băieţii sunt motivaţi. S-au obişnuit deja cu Liga a II-a, nu mai au trac şi sunt convins că le e la îndemână să se impună, aşa cum au făcut şi contra lui FC Argeş, cealaltă reprezentantă din serie a judeţului Argeş“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS