10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Maradona, apărat

Federaţia Argentiniană de Fotbal îl susţine pe selecţionerul Diego Armando Maradona în scandalul declaraţiilor obscene la adresa ziariştilor. „Butoiaşul atomic“ a fost criticat dur până în momentul calificării la Cupa Mondială. La conferinţa de presă susţinută la finalul partidei câştigate în faţa naţionalei din Uruguay, în urma căreia a obţinut biletele la turneul final din Africa de Sud, Maradona i-a insultat pe reprezentanţii mass-media. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că forul fotbalistic mondial s-a autosesizat în acest caz şi a deschis o procedură disciplinară împotriva selecţionerului „pumelor“.
Deşi nu a comentat prea mult acest subiect, Federaţia Argentiniană de Fotbal a anunţat că îl susţine pe tehnician. Într-un mesaj trimis FIFA, forul de la Buenos Aires a încercat să scuze gestul lui Maradona, susţinând că acesta „a acţionat sub imperiul unei emoţii violente, produse de un conflict cu jurnaliştii din zilele dinaintea meciului“.
Conform regulamentelor FIFA, „Butoiaşul Atomic“ riscă să primească până la cinci meciuri de suspendare şi o amendă de 20.000 de franci elveţieni (13.000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS