9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa Urziceni, ca şi la Iaşi

La Urziceni, ca şi la Iaşi

Unirea Urziceni – Universitatea Craiova
Stadion
„Unirea“, sâmbătă ora 21.30 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Unirea Urziceni:
D. Tudor – E. Nicu, Galamaz, B. Fernandes, Brandan – D. Varga, S. Paraschiv, D. Todoran, S. Frunză – T. Bălan, Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.
Universitatea Craiova: Merlier – Bădoi, V. Găman, D. Stoica, Rose – Wobay, Şoavă, Dilevski, Trică – Fl. Costea, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Oleg Oriekhov – Oleksandr Voytyuk, Oleg Pluzhnyk.

Ştiinţa vrea să demonstreze că evoluţia şi rezultatul bun din meciul din optimile Cupei de la Iaşi pot fi continuate şi în campionat printr-o determinare şi ambiţie specifice oltenilor, sperând într-o reeditare a victoriei din turul ediţiei trecute de campionat.

În urmă cu aproape un an, mai precis pe 22 septembrie 2008, s-a jucat meciul Unirea – Universitatea, scor 1-2 (1-1), oltenii impunându-se în faţa liderului campionatului la capătul unui joc bun reuşit de elevii lui Nicolo Napoli. Cum gazdele erau pe primul loc şi reveneau acasă după o victorie în Giuleşti, iar oltenii, care au mers la Urziceni după un eşec acasă, 1-3 cu Timişoara, se situau pe locul 11, victoria Universităţii a părut o surpriză. Acum, ialomiţenii vin după trei meciuri de campionat fără victorie, marţi fiind eliminaţi şi din Cupa României, după 0-1, acasă, cu FC Braşov. Dacă privim însă clasamentul după aceste 12 etape din turul ediţiei prezente şi mai ţinem cont şi de rezultatul de excepţie obţinut de elevii lui Dan Petrescu în Europa fotbalistică (Glasgow – Unirea 1-5), s-ar putea zice că sâmbătă seară echipa din „comuna“ Urziceni porneşte, ipotetic vorbind, favorită. Craiova este o formaţie valoroasă, însă imprevizibilă, capabilă să se mobilizeze pentru a demonstra şi la Urziceni că evoluţia deosebită de la Iaşi nu a fost o întâmplare. De altfel, Eugen Neagoe şi-a fixat ca obiectiv pentru această întâlnire de la Urziceni obţinerea celor trei puncte. Argumente? Craiova şi-a revenit, meciul de la Iaşi din optimile Cupei României, Poli – Universitatea 0-3, fiind un adevărat balon de oxigen, plus că reintră Trică, un fotbalist care poate deveni decisiv.

„Craiova încearcă
şi la Urziceni victoria“

„Universitatea Craiova a marcat multe goluri în cupă, pentru că avem o forţă ofensivă. Din păcate, am ratat în foarte multe meciuri. În mod normal, dacă fructificam în procentul care există la nivelul Ligii I în situaţie de gol, cred că eram în primele trei acum. Universitatea va încerca la Urziceni să facă un meci bun şi să obţină victoria“, a afirmat finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu.
După partida de la Iaşi, lotul Ştiinţei s-a deplasat la Buzău, acolo unde va rămâne cantonat până sâmbătă, când va pleca spre Urziceni. Pentru meciul cu echipa lui Dan Petrescu revine Eugen Trică, cel care şi-a ispăşit cele două etape de suspendare. Jucătorii cu probleme medicale din lot sunt: Bărboianu, care a acuzat o accidentare în săptămâna premergătoare jocului din cupă de la Iaşi, şi Andrei Prepeliţă, mijlocaşul resimţindu-se la finalul meciului de miercuri de la Iaşi.
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a fost sancţionat cu două etape de suspendare, în timp ce managerul general Mihai Stoica a primit o lună de suspendare, ca urmare a faptului că au fost eliminaţi în pauza meciului cu FC Braşov, din optimile Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

103 COMENTARII