10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnaştii şi-au atins obiectivele

Gimnaştii şi-au atins obiectivele

România a cucerit două medalii de aur (Marian Drăgulescu – la sol şi sărituri), una de argint (Flavius Koczi – la sărituri) şi una de bronz (Ana Porgras – la paralele) la CM de la Londra, adică mai mult decât îşi propuseseră cei doi antrenori ai loturilor naţionale, Nicolae Forminte (feminin) şi Nicuşor Pascu (masculin). În ierarhia pe medalii, România s-a clasat pe poziţia a treia, după China (nouă medalii – şase de aur, două de argint şi una de bronz) şi SUA (cinci medalii – două de aur, una de argint şi două de bronz). Pe lângă aceste medalii, delegaţia noastră a avut o numeroasă prezenţă în finale, fapt care i-a bucurat pe oficialii Federaţiei Române de Gimnastică.
„Noi nu traversăm o perioadă prea bună, suntem în plină reconstrucţie, dar şi aşa suntem capabili să culegem suficiente medalii. Ce s-a întâmplat la Londra nu poate decât să ne bucure şi să ne demonstreze că suntem pe drumul cel bun“, a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Cel mai fericit a fost antrenorul lotului masculin, Nicuşor Pascu: „E primul meu campionat mondial în postura de antrenor coordonator la lot. Cu aceste medalii pot spune că e un început frumos, emoţionant. Mai bine nu se putea“.
Eroul gimnasticii româneşti de la Londra, Marian Drăgulescu, a spus că se consideră doar norocos şi că nu poate fi comparat cu fosta mare gimnastă Nadia Comăneci: „Nu sunt o legendă, nu mă comparaţi cu Nadia Comăneci. Sunt doar un tip norocos. Nivelul gimnasticii este din ce în ce mai ridicat,
fiecare titlu este din ce în ce mai dificil de câştigat. De aceea sunt foarte mulţumit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS