17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, vulnerabili acasă

Pandurii, vulnerabili acasă

Dacă în sezonul trecut pandurii erau greu de bătut pe teren propriu, acum, gorjenii sunt mai eficienţi în deplasare.

Dorinţa lui Sorin Cîrţu, enunţată la instalarea sa pe banca tehnică a echipei Pandurii, ca nimeni să nu bată la Târgu Jiu, a avut acoperire doar în sezonul trecut, când Pandurii Târgu Jiu a pierdut pe „Municipal“ un singur meci din 13 jucate, 0-1 cu FC Timişoara. Acum lucrurile nu mai stau aşa. După nouă etape, Pandurii Târgu Jiu a pierdut deja două jocuri acasă din cele patru disputate, în faţa unor formaţii accesibile, Internaţional Curtea de Argeş şi Oţelul Galaţi, iar publicul a reacţionat virulent la ultimul insucces. Ghinionul şi prostia au fost cauzele celor două eşecuri, ambele având desfăşurări similare. Gorjenii au condus cu 2-1, dar au cedat de fiecare dată cu 3-2. Cei care au avut de pierdut au fost portarii, obligaţi să se supună regulii rotaţiei la trei goluri încasate. Dacă Stanca şi-a pierdut postul de titular după înfrângerea cu Internaţional Curtea de Argeş şi Mingote a plătit în acelaşi mod pentru insuccesul cu Oţelul Galaţi. Gorjenii, se pare, se simt mult mai bine pe terenuri străine, de unde au strâns şapte puncte în cinci partide, adică o medie de 1,4 puncte pe meci, spre deosebire de campionatul trecut, când în 13 etape au câştigat zece puncte, reuşind o medie de 0,7 puncte pe meci.   

Finalurile de meci,
o problemă

Atât cu Internaţional Curtea de Argeş, cât şi cu Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu a cedat în finalurile de meci. Argeşenii s-au impus la Târgu Jiu în minutul 90, iar gălăţenii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră. Şi la Dinamo, gorjenii au fost aproape de dezastru în ultimele zece minute. „80 de minute am făcut o partidă bună cu Dinamo. Cu Oţelul am controlat meciul 75 de minute şi apoi în 15 minute s-a produs dezastrul“, a spus Cîrţu. Lipsa de reacţie a elevilor lui Cîrţu din finalurile de meci lasă impresia unei insuficiente pregătiri fizice, însă lucrurile pot fi reglate în această pauză de două săptămâni, când Liga I este întreruptă pentru acţiunile loturilor naţionale. Pandurii au revenit aseară la pregătire după două zile de vacanţă, iar sâmbătă este programat un amical la Curtea de Argeş, cu Internaţional.

Condescu: Arbitrii ştiu ce păţesc dacă greşesc împotriva lui Dinamo

Dezavantajată de arbitri în „Groapă“, Pandurii Târgu Jiu a luat atitudine prin vocea preşedintelui Marin Condescu. Şeful grupării gorjene consideră că arbitrii favorizează Dinamo de teama represaliilor conducătorilor dinamovişti cu influenţă la CCA. „S-a dat un 11 metri mai mult de frică. Arbitrii ştiu ce păţesc dacă vor greşi împotriva lui Dinamo. Îi înţeleg că sunt sub presiune şi de aceea se feresc cât mai mult de atacurile pe care le-ar primi. Noi n-am vrut să facem prea mare caz pe seama arbitrilor pentru că sunt în criză, dar în prima repriză dinamoviştii au fost avantajaţi, în special prin acordarea acelui penalti. Repriza a doua a fost mai echilibrată şi arbitrată echidistant. De altfel, noi am avut şi un penalti neacordat“, a declarat Condescu. Acesta oferă şi soluţii de redresare a arbitrajului românesc. Trebuie creată o şcoală de arbitri în România, o comisie care să fie autonomă şi independentă prin alegerea unui preşedinte pe patru ani la CCA. Nu trebuie schimbat de şapte-opt ori statutul CCA sau preşedintele când vor oamenii potenţi din fotbal. Trăim în instabilitate, iar asta duce de multe ori la luarea unor decizii care nu sunt favorabile spiritului de fair-play“, a mai spus Condescu. Regula adoptată de UEFA, cu cinci arbitri, nu este o soluţie pentru România, mai ales că şi-a dovedit din plin ineficienţa în Europa League. „Regula cu cinci arbitri ar încărca cheltuielile la cluburi. Experimentul din Europa League chiar cu ei în spatele porţii nu a reuşit pentru că s-au făcut greşeli. Nu ar avea eficienţă. Atunci când nu ai libertate, se ţine cont cu cine joci. Una e să joci pe «Bernabeu», alta pe Dinamo şi alta e să joci în provincie. Echipele mari sunt mult mai mult avantajate nu numai în România“, a concluzionat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS