9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, punct final

Andrei Pavel, punct final

„Cneazul“ a fost învins în primul tur la BCR Open România, acesta fiind ultimul turneu oficial din cariera sa.

Considerat cel mai bun jucător român după Ilie Năstase, Andrei Pavel a oferit ieri la prânz ultima reprezentaţie pe scena circuitului profesionist într-un meci de simplu, jucând pe tabloul principal de la BCR Open România, turneu pe care nu l-a câştigat niciodată, deşi a fost de trei ori semifinalist. La 18 ani de la debutul pe zgura bucureşteană, „Cneazul“ a pus capăt carierei de simplu chiar în primul tur, fiind învins de Pablo Cuevas (Uruguay), al optulea favorit, cu 3-6, 6-7(2). Pavel a cedat uşor primul set, scor 3-6, iar în setul doi a ajuns la tie-break. După ce a salvat una dintre cele cinci mingi de meci ale adversarului, tenismanul român nu l-a mai putut opri pe uruguayan şi s-a recunoscut învins, luându-şi apoi la revedere din competiţiile de simplu în aplauzele spectatorilor de pe „Arena Centrală“. De partea cealaltă, Pablo Cuevas va juca în turul doi cu Peter Luczak (Austria), care l-a învins în prima manşă pe Karol Beck (Slovacia) cu 7-5, 7-6.

„Mereu am vrut
să câştig acest turneu“

La finalul partidei cu Pablo Cuevas, Andrei Pavel a afirmat că părăseşte tenisul profesionist cu regretul că nu a reuşit niciodată să-şi treacă în palmares acest turneu de la Bucureşti. „Mi-a plăcut să joc acest meci. M-am distrat în această o oră şi jumătate de tenis. Mă bucur că am jucat acasă ultima mea partidă. Mereu am vrut să câştig acest turneu, însă am reuşit doar la dublu, împreună cu Gabriel Trifu. Am încercat să joc cât mai bine în acest meci, chiar dacă nu am avut timpul necesar să îl pregătesc, dar se vede vârsta“, a declarat Andrei Pavel (35 de ani).
„Cneazul“ a spus că este mândru de faptul că a reuşit în acest sport, chiar dacă s-a văzut nevoit să se stabilească în altă ţară (Borgholzhausen, Germania) şi a mărturisit că realizarea cea mai mare din cariera sa sunt meciurile jucate pentru România în Cupa Davis. Pavel, lider incontestabil al formaţiei noastre, a fost principalul artizan al participărilor echipei tricolore în Grupa Mondială, nu puţine fiind momentele de magie oferite pe terenul de tenis.
Un sfert de finală la Roland Garros, două optimi jucate la Australian Open, două semifinale la Open România, trei titluri ATP, la Tokyo (1998), Saint-Poelten (2000) şi Montreal (2001), şi alte şase finale pierdute în circuitul mondial reprezintă palmaresul „Cneazului“ în lumea tenisului. Cea mai bună poziţie în clasamentul ATP a fost în anul 2004 când a ocupat locul 13.
Andrei Pavel nu şi-a încheiat aventura de la BCR Open România pentru că urma să joace aseară la dublu, alături de Gabriel Trifu, împotriva perechii Ruber Ramirez Hidalgo / Santiago Ventura.
Organizatorii turneului bucureştean i-au pregătit lui Andrei Pavel un meci de retragere, programat sâmbătă, în compania croatului Goran Ivanisevici, de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS