9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol fără spectatori

Spectacol fără spectatori

Cupa României

„U“ Craiova    4
Gloria II Bistriţa    0
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Fl. Costea ‘4, ‘43, M. Costea ‘27, ‘77.
„U“ Craiova: S. Lung – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Wobay, Dilevski, Trică (‘58, Bărboianu), Firţulescu (‘16, R. Barbu) – M. Costea, Fl. Costea (‘67, V. Badea). Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria II Bistriţa: Botoşer – Wagner, Fizeşan, M. Demian, Drăguş – Mandea, Hlincă, A. Enescu, Sg. Pîrvu (‘15, L. Kovasc; ‘76, Buta) – A. Diogo, Borbely (‘58, Curtuiuş). Antrenor: Gheorghe Hurloi.
Cartonaşe galbene: Dilevski, M. Costea / Diogo, Mandea, Borbely.
Cartonaş roşu: V. Găman (‘13).
Au arbitrat: Cristina Babadac – Ionuţ Babadac, Florin Păunescu.

Universitatea Craiova a trecut fără emoţii de „satelitul“ Gloriei Bistriţa într-un meci în care fraţii Costea au reuşit fiecare dubla, din păcate în faţa unui public rarefiat.

Cu un antrenor nou, Eugen Neagoe, şi o echipă radical schimbată faţă de ultimul meci oficial. Aşa a început Ştiinţa partida cu modesta Gloria II Bistriţa. Nou-venitul Vali Bădoi a apărut pentru prima dată în echipa alb-albastră, iar în centrul defensivei şi-a făcut loc Josh Mitchell, australianul fiind testat după o perioadă mai lungă de pauză cauzată de o accidentare. În linia mediană surprizele au fost Wobay şi Firţulescu, semn că „Geană“ vrea să dea şanse tuturor jucătorilor pentru a găsi cei mai în formă fotbalişti pentru meciurile grele de campionat. Meciuri pentru care au fost menajaţi jucători precum Dorel Stoica, Prepeliţă sau Şoavă, care nici măcar nu au fost trecuţi în raportul de joc.
Oltenii au început bine jocul şi au deschis scorul repede prin Florin Costea (‘4), care a preluat o minge de la mijlocul terenului, a depăşit apărarea avansată a Gloriei II, apoi a trimis la colţul lung. Trei minute mai târziu putea să fie 2-0, dar Mihai Costea, scăpat singur pe partea dreaptă, nu a găsit cea mai bună soluţie şi a fost blocat de defensiva ardeleană. „Nilă“ şi-a reparat greşeala în minutul 27, când a marcat după o centrare excelentă a lui Wobay. Din minutul 13, Universitatea a evoluat în zece jucători, Vali Găman fiind eliminat după un atac dur la Sergiu Pîrvu, care nu a mai putut continua, fiind transportat la spital cu ambulanţa, suferind o ruptură de ligamente. Găman va fi suspendat sâmbătă, în meciul de la Timişoara. La pauză a fost 3-0 pentru juveţi, aceştia punctând încă o dată prin Fl. Costea (‘43), care a primit o pasă ideală de la fundaşul dreapta bistriţean Wagner.
În partea a doua a jocului, în ciuda scorului de pe tabela de marcaj, oaspeţii au încercat să iasă mai mult la joc şi s-au apropiat de câteva ori de poarta lui Silviu Lung, dar fără să pună mari probleme echipei conduse de Eugen Neagoe. Craiova a rămas vioara întâi chiar şi cu un om în minus şi a avut momente în care, practic, s-a distrat cu defensiva ardelenilor. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 77, când Mihai Costea, servit excelent de Vali Badea, a culcat doi adversari şi a marcat, realizând şi el dubla, ca şi fratele său, care se afla deja la duşuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII