11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Vede din nou datorită unui dinte implantat în ochi
O femeie oarbă, de 60 de ani, şi-a recăpătat vederea datorită unei operaţii chirurgicale care a constat în implantarea unui dinte în ochi. Elaborată în anii ‘80, în Italia, această tehnică constă în implantarea unui dinte, sculptat în prealabil, în ochiul pacientului. Dintele, la fel ca şi rădăcina sa, servesc drept suport pentru o lentilă optică.
Această tehnică este folosită doar în cazurile în care corpul pacienţilor respinge o cornee artificială sau transplantată şi când structura internă a ochiului şi nervul optic sunt sănătoase. „Abia aştept să-mi văd cei şapte nepoţi pe care nu-i cunosc încă“, a spus femeia, originară din Mississippi, care a devenit nevăzătoare în anul 2000 din cauza sindromului Stevens-Johnson, care distruge celulele superficiale ale ochiului.

Londra, capitala europeană a divorţurilor
Londra a devenit capitala europeană a divorţurilor, potrivit unui avocat britanic. Unele soţii de celebrităţi sau de fotbalişti au putut face avere după doar câteva luni de căsnicie.
Unul dintre divorţurile foarte mediatizate este cel al fostului membru al formaţiei Beatles, Paul McCartney, de fosta sa soţie, Heather Mills. Aceasta a obţinut peste 30 de milioane de euro din averea soţului ei, estimată la peste 520 de milioane de euro. „Auzim mereu că femeile au salarii egale cu ale bărbaţilor sau cele mai bune slujbe. Însă, la judecătorie vedem altceva: o femeie fără vreo calificare şi căsătorită de scurt timp cu o vedetă obţine o avere de milioane de euro. Mesajul se poate rezuma la următoarea frază: «Măritaţi-vă cu un bancher sau un fotbalist, suportaţi câţiva ani, iar nivelul vostru de viaţă va fi mereu excelent»“, se plânge Ruth Deech, care militează pentru cele mai bune practici în profesia juridică.
Vanessa Lloyd Platt, avocat specialist în divorţuri, are altă versiune a lucrurilor: „Femeile sunt uneori obligate să renunţe la carieră pentru a se ocupa de copii. De aceea, ele ar trebui să fie despăgubite corect. Cred că un partaj corect este atunci când totul se împarte la jumătate între cei doi, dar trebuie să se facă şi diferenţa între căsniciile de scurtă şi de lungă durată. Nici o legislaţie nu interzice unei femei să obţină jumătate din bunurile dobândite într-o scurtă căsnicie“.

A condus 41 de ani fără permis
Un elveţian de 66 de ani, de profesie mecanic auto, a circulat 41 de ani fără a poseda permis de conducere. El a fost prins de poliţiştii din Saint-Gill, în timp ce circula foarte încet şi uitase semnalizatorul aprins. Sexagenarul nu mai avea permis din 1968, când îi fusese retras în urma unui accident grav de circulaţie, urmat de alte infracţiuni sancţionate de Codul Rutier. Fostul mecanic a explicat că nu mai îndeplineşte condiţiile pentru a da din nou examen şi a obţine permisul de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS