11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbaţi tradiţia!

Schimbaţi tradiţia!

Poli Iaşi – „U“ Craiova
Stadion
„Emil Alexandrescu“, astăzi, ora 20.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Poli Iaşi:
Brăneţ – Buta, Ad. Ilie, L. Munteanu, Costache – Miclea, Milea, Negru – Bujor, Balde, Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş.
Universitatea: S. Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Şoavă – Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski, Trică – Wobay, Fl. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – Ad. Vidan, S. Gheorghe.

În Copou, Universitatea Craiova n-a mai câştigat de 24 de ani, iar astăzi oltenii sunt decişi să confirme forma bună din ultimul meci din campionat.

În ultimul meci jucat de Craiova la Iaşi, cel din returul campionatului trecut, Universitatea pornea favorită, dar ieşenii, care luptau pentru evitarea retrogradării, au reuşit să câştige cu 1-0, la capătul unui meci în care oltenii au văzut şi un cartonaş roşu (Mitchell). Duelul italian din februarie anul acesta, Bergodi vs. Napoli, a fost tranşat în favoarea primului, deoarece echipa olteană, cu un finiş de tur reuşit, n-a crezut că poate pierde în faţa unei formaţii mici. Cam aşa se dispută şi acum întâlnirea din Copou, între o echipă a gazdelor cotată ca inferioară, şi Universitatea, formaţie care însă nu a câştigat de 24 de ani în Copou!
Universitatea a părăsit sâm-bătă după-amiază Bănia, cu destinaţia Iaşi, via Bucureşti. Oltenii au făcut escală pe malul Dâmboviţei, iar ieri, cu avionul, au ajuns la Iaşi. Pentru meciul de astăzi cu Poli, antrenorul Daniel Mogoşanu nu va putea conta pe ultimul transferat, Vali Bădoi, care a semnat, dar este posibil redebutul lui Trică. Fundaşul dreapta al Universităţii, Ovidiu Dănănae, a plecat ieri în Olanda pentru un program de refacere pe care îl va efectua la o clinică privată din Eindhoven, unde va sta cel puţin până în iarnă şi va lucra sub stricta supraveghere a unui preparator fizic care se ocupă de echipa PSV.

„Pelicanu“ vrea cadou de ziua lui o victorie

Campion cu Universitatea în 1974, Ion Velea îi avertizează pe jucătorii olteni: „Fotbalul este imprevizibil. Să nu se culce pe o ureche, cum că au bătut cu 5-1 pe Gloria şi că antrenorul lui Poli declară că Universitatea este, valoric, peste Iaşi. Pe teren, altele sunt datele problemei la Iaşi, nu mai putem vorbi că o echipă este slabă şi alta mai bună. Este un meci deschis oricărui rezultat. Nici nu trebuie să fie obsedaţi că de nu ştiu câţi ani Ştiinţa nu a câştigat în Copou. Este un meci deschis oricărui rezultat, dar Universitatea trebuie să joace fotbal. Ar fi bine să spargă gheaţa în Copou, mai ales că m-ar face şi pe mine fericit. Chiar mâine (astăzi – n.r.) îmi sărbătoresc ziua de naştere şi aştept meciul Ştiinţei ca să văd cum o… sărbătoresc!“, a spus ieri „Pelicanu“.

Boca: Iaşiul se va impune

Într-o conferinţă de presă de la Iaşi, preşedintele Sorin Boca şi antrenorul Petre Grigoraş au făcut declaraţii despre partida de astăzi. Dacă Sorin Boca s-a arătat încrezător în forţele propriilor jucători, spunând că „vom întâlni o echipă valoroasă, cu un lot omogen, dar sunt convins că jucătorii noştri se vor impune“, Grigoraş a avertizat că este nevoie de o mobilizare exemplară pentru a obţine victoria cu Craiova. „Nu avem o situaţie prea bună în clasament şi tocmai de aceea o victorie în faţa Craiovei este vitală (…). Trebuie să ne mobilizăm exemplar ca să trecem de o echipă cu jucători care prind câteodată zile excelente, aşa cum a fost şi la meciul cu Bistriţa“, a spus Grigoraş. Ignatov şi Bîlbă sunt apţi de joc, deşi erau anunţaţi incerţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII