19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportE foame de puncte, băieţi!

E foame de puncte, băieţi!

Pandurii încearcă să nu trăiască din amintiri, lăsând deoparte ultimul succes pe „Municipal“ cu CFR Cluj, scor 2-1, înregistrat în urmă cu un an, mai ales că primele acelei victorii au rămas blocate în conturile clubului. Nici acum jucătorii nu au mai multe motive de satisfacţie financiară, aşteptând încă 50 la sută din primele corespunzătoare lunii august, conform R.O.I. „Ar fi bine să repetăm isprava de anul trecut. A fost o partidă bună, dar ce a fost a fost. Rezultatul aş vrea să se repete, dar celelalte lucruri nu“, a spus Sorin Cîrţu. Mai nou, elevii lui Cîrţu au şi motive de îngrijorare în privinţa viitorului echipei după ameninţările lui Mircea Sandu privind dezafilierea clubului. „S-au pus nişte întrebări, este oarecum o nelinişte, dar trebuie să se găsească o rezolvare. Sunt atâtea investiţii făcute în stadion, în echipă. Sunt sigur că preşedintele are soluţii de salvare“, a mai spus Cîrţu. Pandurii Târgu Jiu a intrat de ieri în cantonament, Sorin Cîrţu renunţând pentru jocul cu CFR Cluj la opt jucători: Livşit, Basara, Lazic, Stancu, Rada, Diaconu, Câju şi Hidişan.

Formaţia Pandurii, capabilă de orice

CFR Cluj va ajunge la Târgu Jiu astăzi, când are programat şi un antrenament, de la ora 19.30, pe terenul III din Complexul Sportiv „Municipal“. În ciuda cărţii de vizită şi a pretenţiilor adversarului, pe „Municipal“, Pandurii este o echipă imprevizibilă. „Am învins Steaua, Craiova, CFR, Rapid, echipe bine cotate, şi am fost înfrânţi de altele mai slabe. Suntem o echipă cu variaţii. Ne putem aştepta la orice. Întâlnim o formaţie de cupă europeană, care are un anumit standard, având în vedere participarea în grupele europene. Au lot valoros, pot alinia mai multe tipuri de formaţie, sunt greu de învins“, a afirmat „Sorinaccio“. Tehnicianul consideră că CFR Cluj ar trebui să se teamă de jocul de la Târgu Jiu, având şi argumente care să-i susţină afirmaţia. „Foamea de puncte e atuul nostru. Întotdeauna la meciurile de acasă ne-am bătut până la ultima secundă pentru şansa noastră. Suntem o formaţie greu de combătut, nu trebuie minimalizate meritele, dar nici supralicitate. Este normal să se teamă de noi“, a mai spus Cîrţu. Şi preşedintele pandurilor, Marin Condescu, are încredere că jucătorii săi pot face un meci şi un rezultat mare cu CFR Cluj. „Cu CFR-ul de mult facem rezultate bune. Vor veni cu inima strânsă, suntem o echipă care are nouă puncte. Trebuie să avem alt comportament şi am încredere în jucători că pot face un meci mare şi cu CFR, şi cu Steaua. La Piatra Neamţ am câştigat împotriva tuturor“, a declarat şi Condescu.

 
Ionuţ Luţu, la Jiul

Lucian Pârvu şi Ionuţ Luţu s-au despărţit de Pandurii Târgu Jiu, cei doi alegând să evolueze la gruparea de Liga a II-a, Jiul Petroşani. Pârvu a semnat un contract pe un an, în timp ce Luţu va juca în Valea Jiului doi ani. Ionuţ Luţu nu a evoluat nici un minut pentru Pandurii în acest sezon, nefiind nici măcar convocat de Sorin Cîrţu în primele cinci etape din Liga I. „Hagi-Luţu“ a fost dorit de Ilie Balaci la formaţia din Kuweit, Al Kazma, dar până la urmă jucătorul nu s-a mai înţeles cu arabii. Dacă nu şi-a putut asigura serviciile lui Luţu, „Minunea Blondă“ l-a cooptat în staff-ul tehnic pe Dorian Gugu, care va ocupa funcţia de antrenor secund. Gugu a renunţat la postul de antrenor din cadrul Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, grupa sa fiind, probabil, preluată de Constantin Andriucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS