10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM nu s-a făcut de râs cu Metalurg Skopje

SCM nu s-a făcut de râs cu Metalurg Skopje

Handbalistele craiovene au înregistrat un eşec şi o victorie în cele două amicale disputate în compania formaţiei macedonene Metalurg Skopje, participantă în Cupa Challenge.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a susţinut sâmbătă şi duminică, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, două partide de verificare în compania formaţiei macedonene HC Metalurg Skopje, participantă în Cupa Challenge.
Primul joc, disputat sâmbătă seară, a fost câştigat de echipa din Skopje, care s-a impus la o diferenţă de patru goluri, scor 31-27, iar ieri-dimineaţă, oltencele, pregătite de Victorina Bora şi Nicolae Drăgănoiu, şi-au luat revanşa, câştigând cu 29-22, după ce la pauză fuseseră conduse la două goluri diferenţă.
„Au fost două jocuri utile pentru noi. Chiar dacă am pierdut primul meci nu ne-am făcut de râs. Trebuie ţinut cont că trei sferturi dintre jucătoarele de la Metalurg Skopje evoluează la naţionala Macedoniei. Pe noi ne ajută mai mult jocurile de genul acesta, mai puţin cele în compania unor echipe de junioare în care câştigi la diferenţă de 20 de goluri“, a spus după meci antrenoarea-jucătoare Victorina Bora.
Puţinii spectatori prezenţi la meciuri au putut vedea o echipă schimbată faţă de sezonul trecut. Din vechiul lot au rămas portarul Maria Vlăsceanu, Elena Nicu, Andreea Momârleanu, Carmina Bădiţă, Luisa Pop, Maria Rădoi, Ana Maria Bircină şi Victorina Bora, iar în pauza competiţională au fost transferate Ildiko Barbu, Ana Ionesi, Alina Şovar, Oana Chitacu, Oana Ionescu, Karla Ionesi, Luminiţa Constantinescu, Elena Hiru şi Anca Oprişor.
Cu trei săptămâni înainte de debutul campionatului Diviziei A, Victorina Bora a spus că echipa SCM, într-o formulă nouă, mai are nevoie de timp pentru a se omogeniza: „Avem mult de muncă. Sunt jucătoare noi, echipa are nevoie de timp, de jocuri foarte multe. Abia am terminat partea de pregătire fizică. Lucrăm la omogenizare, la găsirea de trei-patru formule bune de echipă. Câteva fete s-au integrat, altele mai puţin. Abia am terminat partea de pregătire fizică“.

Bora, cea mai bună
marcatoare

Ambele jocuri au fost presărate cu destule durităţi, două dintre handbaliste accidentân-du-se mai serios. În prima partidă, Alina Şovar, una dintre jucătoarele nou-venite la SCM, a fost lovită la mâna dreaptă, fiind suspectă de ruptură, iar ieri una dintre handbalistele din Skopje a ajuns la spital cu arcada spartă. „Arbitrii au lăsat jocul foarte liber. Am pierdut-o pe Alina Şovar, o jucătoare foarte importantă pentru noi. S-a integrat foarte bine şi poate juca orice în echipa noastră. Este o mare pierdere, dar sperăm să nu fie pentru mult timp“, a mai spus Bora. Cea mai bună marcatoare pentru SCM Craiova în cele două partide a fost chiar antrenoarea-jucătoare Victorina Bora, care a înscris 15 goluri, cinci sâmbătă şi zece în jocul de ieri.
SCM Craiova, care are ca obiectiv în acest sezon promovarea în Liga Naţională, va participa în acest sfârşit de săptămână la un turneu de verificare, la Zalău.

Boskovski îşi aminteşte cu plăcere de Craiova

Formaţia Metalurg Skopje a participat înainte de sosirea la Craiova la un turneu la Roman, unde s-a clasat pe locul trei. Macedonencele au fost însoţite în Bănie, de Lefter Boskovski, fost selecţioner al Macedoniei la handbal feminin, în prezent oficial federal. Boskovski, care vorbeşte foarte bine româneşte, a spus că oraşul Craiova îi trezeşte amintiri plăcute. „Am venit la Craiova cu cea mai mare plăcere. Am venit de multe ori aici în calitate de antrenor al altor echipe. Aceste meciuri ne-au arătat cam în ce stadiu sunt echipele cu pregătirea fizică. Dar programul ambelor echipe este conceput în aşa fel încât să jucăm mai multe amicale până va începe campionatul. Unele jucătoare ale Craiovei le cunosc, dar se vede că echipa este nouă, că acum se formează“, a declarat energicul antrenor care se apropie de vârsta de 80 de ani. La finalul turneului, Lefter Boskovski s-a fotografiat cu bunul său prieten Nicolae Drăgănoiu, dar şi cu antrenoarea SCM-ului, Victorina Bora.

Rezultate
Sâmbătă: SCM Craiova – HC Metalurg Skopje 27-31 (14-15)
Vlăsceanu – Şovar 5, Chitacu 2, O. Ionescu 1, Briscan 5, E. Nicu 2, Bircină 1. Au mai jucat: Barbu, A. Ionesi , Momârleanu 2, C. Bădiţă 4, K. Ionesi, Rădoi, Constantinescu, Bora 5.
Duminică: SCM Craiova – HC Metalurg Skopje 29-22 (12-14)
Barbu – Chitacu 2, Briscan 7, Bora 10, Rădoi, Bircină 2, O. Ionescu 3. Au mai jucat: Vlăsceanu, C. Bădiţă, Constantinescu, E. Hiru 3, Momârleanu, L. Pop 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU