10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMomentul adevărului pentru handbaliştii gorjeni

Momentul adevărului pentru handbaliştii gorjeni

Antrenorul Vasile Stângă va avea prilejul să-şi vadă handbaliştii din nou la treabă, urmând să tragă nişte concluzii după puternicul turneu amical care va debuta astăzi la Bucureşti.

Energia Pandurii Târgu Jiu va participa la acest sfârşit de săptămână, alături de Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti şi Bucovina Suceava, la turneul amical dotat cu Cupa „Steaua“, care se va desfăşura în Sala Sporturilor din Chiajna. Competiţia va debuta astăzi, la ora 10.00, cu jocul Bucovina Suceava – Energia Pandurii, şi va continua cu partidele Steaua MFA Bucureşti – CSM Bucureşti (ora 12.00), Energia – CSM Bucureşti (16.00) şi Steaua MFA Bucureşti – Bucovina Suceava (18.00), iar mâine au loc alte două jocuri: Bucovina Suceava – CSM Bucureşti (11.00) şi Steaua MFA Bucureşti – Energia Pandurii (13.00).
Neînvinsă în jocurile de verificare din această vară, gruparea gorjeană nu este interesată să câştige turneul, ci să-şi perfecţioneze jocul. „Mergem să verificăm, în primul rând, potenţialul echipei cu adversari mai puternici, să vedem unde ne aflăm. Mă interesează contraatacul şi faza a doua, să dăm goluri uşor. Nu mergem neapărat să luăm Cupa Steaua. La turneele acestea vreau să perfecţionez apărarea în primul rând. Primul meci ne interesează mai mult. Jucăm în prima etapă cu Suceava şi va fi un meci de informare. Suntem încă în acumulări, vor fi meciuri test pentru unii jucători, dar nu este un capăt de ţară dacă pierdem la Bucureşti“, a afirmat antrenorul Energiei, Vasile Stângă.

Criciotoiu, titular
pe inter dreapta

Chiar dacă susţine că are la dispoziţie un lot echilibrat din punct de vedere valoric, Vasile Stângă admite că postul de inter dreapta este descoperit. Tânărul Criciotoiu este singura soluţie, în lipsa lui Mazilu accidentat, Stângă fiind obligat să improvizeze cu Păiuş. „Pe inter dreapta nu avem, deocamdată, postul dublat. A veni Ghişe, dar încă nu e la nivelul celorlalţi, a început mai târziu pregătirea. Criciotoiu este o soluţie de mare perspectivă, dar încă nu are curaj, este emotiv. Nu avem încotro şi o să-l forţez campionatul acesta spre norocul lui. Trebuie antrenat foarte mult, facem şi antrenamente individualizate cu el, dar e altceva în meci. În anumite momente se pierde, dar este interul dreapta titular al echipei în prezent“, a spus Stângă. De asemenea, tehnicianul pandurilor resimte lipsa unui apărător central agresiv: „Îmi lipseşte un apărător central adevărat. Am jucat cu Kapular, Vali Popescu, Păiuş. S-au descurcat. Acum nu poţi să sacrifici un post pentru un apărător“.

„Nu mă bag în mocirlă“

Vasile Stângă refuză categoric să candideze la funcţia de preşedinte al FRH şi nu este interesat nici de postul de antrenor principal al echipei naţionale. „Nu mă interesează nici postul de antrenor, nici cel de preşedinte al FRH. M-au sunat mulţi prieteni să candidez, dar e prea multă mizerie acolo. Aş intra în conflict cu foarte mulţi oameni din handbal. Părerea mea este să aducă un antrenor străin. Să fie plătit bine, nu ca la colţ de stradă ca până acum. Selecţionerul la noi câştigă mai puţin decât un antrenor de la o echipă de club. M-a deranjat că Omer a acceptat funcţia de selecţioner ca să aibă un CV mai bogat, ca un mercenar. Rămân la părerea că nu se poate să fii selecţioner şi antrenor la echipă de club în acelaşi timp“, a spus Stângă. Acesta anticipează că şefia FRH va ajunge în mâinile unui candidat-surpriză: „Va fi unul ales ori politic, ori de gaşca de voturi. Se vorbesc şmecherii din anumite zone să-l voteze pe unul sau pe altul“. Birtalan, Robert Licu sau Elena Frâncu ar fi oamenii potriviţi, însă fiecare are dezavantajul său. Birtalan este bolnav, Licu prea tânăr şi Elena Frâncu nu este din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS