17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea joacă feste

Universitatea joacă feste

Oltenii n-au strălucit sâmbătă seară, 0-0, cu Internaţional Curtea de Argeş, dar finanţatorul Ştiinţei, contestat în timpul partidei de unii suporteri, cât şi antrenorul Mogoşanu au afirmat că meciul a fost jucat pentru a deruta pe Dinamo, promiţând că alb-albaştrii vor avea o altfel de evoluţie în derbiul cu aceasta.

După ce sâmbătă la prânz oltenii şi-au prezentat noul echipament de joc, seara, în nocturnă, elevii lui Daniel Mogoşanu, îmbrăcaţi în tricourile noi (pe piept fiind litera „U“, ca pe vremea lui Oblemenco), n-au reuşit să se impună în faţa tenacelui „11“ din Curtea de Argeş, la capătul unei întâlniri desfăşurate în faţa unui stadion aproape gol, doar 1.000 de suporteri fiind în tribune la ora începerii meciului. Ştiinţa a dominat, a avut destule oportunităţi de a marca prin Găman, Vali Badea (o semifoarfecă spectaculoasă, dar peste transversală), M. Costea (vreo trei ocazii mari), Rose (folosit atacant). În finalul meciului, Wobay a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, dar penaltiul, pe care a intenţionat să-l execute Dorel Stoica, a fost irosit de Firţulescu, acesta din urmă fiind desemnat de Mogoşanu ca executant (‘87). Ca şi la penaltiul din meciul Bârca – Universitatea II, el a tras slab. Oaspeţii au creat unele probleme defensivei gazdelor, prin Răduţ şi Kone, ultimul trimiţând balonul în Silviu Lung Jr., goalkeeper-ul Craiovei fiind la post şi în acest meci.
Universitatea: Lung – Dănănae, Găman, Stoica, Şoavă, Prepeliţă, Jackie, Dilevski, M. Costea, F. Costea, Badea. Au mai jucat: Firţulescu, Wobay, Rose, Ologu, Bărboianu. Antrenor: Daniel Mogoşanu
Internaţional: M. Popa – Băcilă, Viera, Chiricheş, Neagu, Răduţ, Fl. Popa, Cl. Voiculeţ, Frăsineanu, E. Kone, Cl. Ionescu. Au mai jucat: Vezan. Stoianof, Gado, Jianu. Antrenor: Ştefan Stoica. A arbitrat: Sebastian Colţescu.

Mititelu: Suntem în grafic

Finanţatorul Universităţii a comentat astfel partida cu elevii lui Stoica: „A fost un meci în care nu a contat prea mult rezultatul… A fost mai mult o reacomodare cu oraşul Craiova, cu gazonul de pe «Ion Oblemenco»… Echipa a făcut o pregătire foarte bună în Austria, a muncit mult, dar încă se poate observa că relaţiile de joc suferă. Însă, suntem în parametri normali pentru acest moment şi, zic eu, suntem în grafic (…) Trebuie să ne reabilităm în meciul cu Dinamo faţă de fanii pe care i-am dezamăgit, să ne răzbunăm pe unii care au încercat să fie răutăcioşi şi să transforme ratarea calificării în Europa League în alte lucruri, să supărăm pe aceia care încearcă în permanenţă să creadă că ratarea calificării a fost altceva decât ceea ce a fost pe terenul de joc“. La sfârşitul interviului acordat presei după amicalul cu Internaţional, Mititelu a lămurit evoluţia modestă a jucătorilor Ştiinţei: „Mogo a învârtit azi echipa în toate felurile posibile, să nu înţeleagă nimeni nimic! Ăsta-i adevărul, echipa a fost făcută să nu înţeleagă nimeni ce vrem să facem cu Dinamo…“.

Mogoşanu: Sper să batem pe Dinamo

„Sunt anumite lucruri care m-au nemulţumit, însă mai  avem o săptămână la dispoziţie. Cu siguranţă că datele vor fi altele la jocul cu Dinamo, v-a spus şi domnul Mititelu anumite lucruri… O să vedeţi cum arată echipa la jocul cu Dinamo. Cu siguranţă că va suferi modificări (…) Sper din tot sufletul să începem cu o victorie în meciul cu Dinamo“, a spus Daniel Mogoşanu. Fane Stoica a mărturisit că pentru echipa sa acest amical a fost un antrenament reuşit.

„Pleacă, Mititelu!“

În timpul amicalului, două grupuri de suporteri au scandat împotriva finanţatorului Universităţii: „Mititelu, pleacă!“, „Fără blaturi!“. În acelaşi timp, a fost scandat numele portarului Mircea Bornescu, apoi al antrenorului Napoli şi al internaţionalului de tineret Gîngioveanu.
Suporterii „rebeli“ au afişat  şi două bannere: „Continuă să întăreşti pe contracandidate, / Că anul trecut ne-am clasat peste toate“; „Vrem să jucăm în Europa şi să câştigăm trofee, / Nu să ascultăm minciuni de la un bolnav de logoree“.
După meci, Adrian Mititelu a comentat astfel: „Am observat că astăzi (sâmbătă – n.r.) câţiva băieţaşi mi-au reproşat anumite lucruri… Niciodată nu m-am gândit la posibilitatea ca echipa noastră să facă altceva decât
să-şi apere corect şansele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII