9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu a cedat doar în finală

Hănescu a cedat doar în finală

Performanţa tenismanului român, care a ajuns până în finala de simplu a turneului de la Stuttgart, este remarcabilă, cu toate că a pierdut în faţa lui Chardy.

Victor Hănescu a jucat aseară atât finala de simplu, cât şi cea de dublu, la turneul de la Stuttgart, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, consemnând cea mai bună performanţă a sa în acest sezon.
Până să-şi asigure prezenţa în finala de la simplu, Victor Hănescu a încântat pe zgura de la Stuttgart. Plecând din postura de cap de serie numărul patru, tenismanul nostru s-a „încălzit“ în primul tur cu unul dintre reprezentanţii gazdelor, Dominik Meffert, trecând de acesta în doar două seturi, scor 6-4, 7-6. În urma succesului din manşa
inaugurală, Hănescu îşi asigurase un cec de 6.400 de euro şi 20 de puncte ATP, însă pretenţiile sale erau mult mai mari, mai ales că picase şapte locuri în clasamentul mondial. Bucureşteanul a intrat în meciul din turul doi la fel de motivat şi a trecut de alt german, Rainer Schuettler, administrându-i un sec 6-2, 6-1, şi urma să-l întâlnească în sferturile turneului „Mercedes Cup“ pe francezul Alexandre Sidorenko. Cum adversarul său a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser, Hănescu nu a întâmpinat prea multe probleme, a încheiat partida tot după două seturi, scor 7-6, 6-4, asigurându-şi un cec de 20.000 de euro şi 90 de puncte ATP.
Victor Hănescu a trecut „pragul psihologic“ sâmbătă, când l-a învins în semifinale pe italianul Fabio Fognini, scor 6-3, 6-7, 6-3, pentru calificarea în finală primind 150 de puncte ATP şi un cec de 37.700 de euro.

Rezultat nefavorabil pentru român

În ultimul act la „Mercedes Cup“, Victor Hănescu a jucat împotriva francezului Jeremy Chardy, care s-a impus sâmbătă, în cea de-a doua semifinală, în faţa germanului Nicolas Kiefer, scor 6-3, 7-5. Românul nu mai ajunsese într-o finală din vara lui 2008, când a câştigat turneul de la Gstaad, unicul titlu din cariera sa de până acum, în timp ce Chardy (22 de ani) a jucat pentru a doua oară în carieră finala unei competiţii, după cea disputată la Johannesburg, în acest an. Disputa dintre cei doi a fost spectaculoasă, cu multe execuţii de fineţe, în final impunându-se tenismanul francez, la capătul a trei seturi, scor 1-6, 6-3,6-4.
Tot aseară, după închiderea ediţiei, Victor Hănescu şi partenerul său, Horia Tecău, au disputat finala de dublu de la Stuttgart, după ce trecuseră de dublul Lukasz Kubot / Oliver March (cap de serie numărul 1) cu 6-4, 7-5. Oponenţii românilor au fost Frantisek Cermak (Cehia) şi Michal Mertinak (Slovacia), care şi-au asigurat prezenţa în finală după victoria obţinută în meciul contra perechii Mariusz Fyrstenberg (Polonia) / Marcelo Melo (Brazilia), favoriţi doi în acest turneu, scor 3-6, 6-2, 10-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS