14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Ungureanu: Nu poţi refuza Universitatea!

Nae Ungureanu: Nu poţi refuza Universitatea!

„Roşu“ a fost numit vineri director tehnic al Ştiinţei, semnând un contract pe doi ani, iar George Biţă, antrenor secund, în timp ce Ilie Balaci a redevenit manager general al alb-albaştrilor. Mogoşanu, din antrenor principal, a devenit „manager antrenor“.

După ce pe 23 iunie s-a anunţat  noua organigramă a Universităţii Craiova, cu Ilie Balaci pe post de director tehnic şi Daniel Mogoşanu, antrenor principal, vineri după-amiază oficialii olteni au comunicat altă organigramă. Astfel, Ilie Balaci a revenit la funcţia de manager general, iar ca director tehnic a fost instalat fostul internaţional Nicolae Ungureanu, după ce acesta avusese o discuţie cu finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu.
„Am renunţat la funcţia pe care o aveam la Internaţional Curtea de Argeş pentru că totuşi Universitatea e… Universitatea. Voi fi acasă, la echipa la care m-am consacrat, niciodată nu pot spune nu acestui club“, a spus Ungureanu. „Roşu“, cum este poreclit el, a fost ultima dată antrenorul secund al lui Ştefan Stoica la nou-promovata Internaţional Curtea de Argeş. Fost jucător la Universitatea Craiova între 1977 şi 1987, el a mai antrenat Universitatea Craiova în sezonul 2000-2001 timp de zece etape.
Ungureanu nu are încă obţinută licenţa PRO de antrenor, însă este înscris la cursurile aflate în derulare la Şcoala Federală de Antrenori din cadrul FRF şi va avea aprobarea de a sta pe bancă la meciurile Universităţii Craiova.
El a fost adus la club tocmai pentru că actualul tehnician Daniel Mogoşanu nu deţine licenţa PRO şi regulamentul nu îi permite să figureze ca principal pe foaia de joc. Conform organigramei de vineri, Daniel  Mogoşanu va îndeplini funcţia de „manager antrenor“. Din vechea schemă a sărit Dan Păsărin, Nae Ungureanu preferând să lucreze cu tehnicianul George Biţă, numit vineri antrenor secund al Ştiinţei. George Biţă a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, susţinând recent licenţa.

„O clasare cât mai sus“

Vineri seară, chestionat de GdS, Nae Ungureanu a declarat: „Totul a decurs rapid. Am vorbit la telefon cu finanţatorul Adrian Mititelu, am venit la Craiova, am şi semnat contractul. Cum spun de o viaţă, nu poţi refuza Ştiinţa! Cred că orice fost jucător al Universităţii ar face la fel. Contractul este pe doi ani. Obiectiv în acest sezon? O clasare cât mai sus! Nu mă pot hazarda, aşa cum s-a mai făcut pe la Craiova, în declaraţii de genul «luăm campionatul». Normal că-mi doresc aşa ceva…“.

Cine este Nae Ungureanu

Născut în Craiova pe 11 octombrie 1956, Ungureanu are o carieră impresionantă în fotbalul autohton: 438 de meciuri / 29 de goluri în Divizia A la Universitatea Craiova, Steaua, Rapid. Cu Universitatea a jucat o semifinală de Cupa UEFA (1983), iar cu Steaua, o finală de Cupa Campionilor Europeni (1989). Statistic, „Roşu“ a evoluat în 71 de meciuri/1 gol în cupele europene.
În echipa naţională a jucat în 57 de partide oficiale/1 gol şi este participant la turneul final al CE din Franţa (1984).
Ca antrenor, a pregătit formaţia de tineret a Universităţii, iar în sezonul 2000-2001 a fost numit antrenor principal al echipei mari, perioadă în care i s-a spus „Del Bosque“. El a fost în staff-ul tehnic al oltenilor şi în primul an al Ştiinţei după revenirea din Divizia B, în sezonul 2006-2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII