14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu vrea să-l bată iar pe francezul Simon

Hănescu vrea să-l bată iar pe francezul Simon

Tenismanul român şi francezul Gilles Simon vor reedita partida din aceeaşi fază a turneului de la Roland Garros, în care a avut câştig de cauză jucătorul român.

Victor Hănescu a ajuns pentru a doua oară în carieră în turul al treilea la Wimbledon, concurs ce se desfăşoară în Marea Britanie, pe iarbă.
În turul al treilea, pe care l-a mai atins în 2003, la debut, Victor îl va înfrunta sâmbătă pe francezul Gilles Simon, care a trecut cu scorul de 3-1 de Thiago Alves (Brazilia). Sud-americanul îl învinsese pe Andrei Pavel în primul tur.
Hănescu şi Simon se întâlnesc la aproximativ o lună după ce s-au înfruntat şi la Roland Garros, în aceeaşi fază a competiţiei. Românul a avut atunci câştig de cauză. Scorul general în partidele directe este egal, 1-1, Simon impunându-se în faţa lui Hănescu în 2007, în finala de la Bucureşti.

A trecut la pas de Devilder

După ce în primul tur a fost la un pas de eliminare, salvând patru mingi de meci în faţa lui Ivan Navarro, Victor Hănescu nu a avut probleme joi cu francezul Nicolas Devilder. La capătul a aproximativ o oră şi jumătate, românul s-a impus cu 6-2, 6-3, 6-1. Încă din startul partidei, francezul a avut dificultăţi cu serviciul, Victor reuşind să facă două break-uri în primele cinci game-uri. Şi, cum pe serviciul său nu a avut probleme, primul set s-a terminat cu 6-2 în favoarea sa. În manşa secundă s-a mers cap la cap până la 3-3, Devilder câştigându-şi cu greu serviciul. Aşa cum era de aşteptat, elevul lui Firicel Tomai a fost capabil să facă break-uri, două la număr, câştigând acest set cu 6-4, după patru game-uri adjudecate la rând. Actul al treilea a fost controlat de Hănescu, acesta pierzând un singur game, când scorul era 5-0. 30 de lovituri directe câştigătoare a avut „Hăne“ în acest meci, dintre care 11 aşi.

Au trecut de turul inaugural la dubu

Hănescu a trecut de turul inaugural şi la dublu, unde a făcut pereche cu americanul James Cerretani. Cei doi s-au calificat în turul 2, după ce s-au impus în runda inaugurală în faţa spaniolilor Oscar Hernandez şi Albert Montanes, scor 7-6, 6-4, 6-3. În turul 2, Cerretani şi Hănescu au întâlnit vineri seară, după închiderea ediţiei, dublul Martin Damm (Cehia)/Robert Lindstedt (Suedia), cap de serie numărul 15. Perechea Andrei Pavel/Horia Tecău a câştigat joi, cu scorul de 7-6, 6-4, 6-4, partida disputată cu Karol Beck (Slovacia) şi Jaroslav Levinsky (Cehia) şi s-a calificat în turul doi al probei de dublu de la Wimbledon. Vineri seară, după închiderea ediţiei, Pavel şi Tecău i-au întâlnit pe americanii Eric Butorac şi Scott Lipsky.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU