9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer, reîncărcat

Roger Federer, reîncărcat

„Extraterestrul“ şi-a adjudecat trofeul de la Roland Garros, singurul care îi lipsea din vitrină, devenind al şaselea om din istorie care îşi trece în palmares toate cele patru turnee de Mare Şlem.

Scăpat de „sperietoarea“ Rafael Nadal, de care fusese bătut în ultimele trei finale pe zgura pariziană, elveţianul Roger Federer a profitat de şansa ivită şi a câştigat turneul de la Roland Garros. „Extraterestrul“ l-a întrecut în finală, cu 6-1, 7-6(1), 6-4, pe suedezul Robin Soderling, tenismanul care l-a trimis acasă pe liderul mondial în turul trei. Elveţianul, fost lider mondial, a mai jucat de trei ori finala de la Roland Garros, de fiecare dată fiind învins de Rafael Nadal.
Roger Federer a primit trofeul din mâinile americanului Andre Agassi, unul dintre cei şase oameni din istorie care au triumfat în toate cele patru turnee de Mare Şlem. Alături de Federer şi Agassi, ceilalţi patru sportivi care au fost capabili de acest lucru sunt Fred Perry, Don Budge, Rod Laver şi Roy Emerson.
Elveţianul a egalat duminică recordul lui Pete Sampras de 14 titluri de Mare Şlem câştigate, după ce s-a impus de cinci ori la Wimbledon, de cinci ori la US Open, de trei ori la Australian Open şi o dată la Roland Garros. Ţinând cont de faptul că nu a împlinit încă 28 de ani, Roger Federer are şanse mari să doboare şi recordul lui Pete Sampras.
De partea cealaltă, Robin Soderling, ajuns pentru prima dată într-o finală de Mare Şlem, a pierdut pentru a zecea oară în faţa lui Federer, suedezul reuşind să câştige un singur set în aceste partide.

Elveţianul se simte
împlinit profesional

La finalul meciului, elveţianul Roger Federer, care a plâns în momentul discursului, a afirmat că succesul de la această ediţie a celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al sezonului reprezintă cea mai importantă victorie din cariera sa, deoarece a reprezentat o premieră. „Aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera mea. Nu mi-a fost uşor să îmi înving emoţiile, dar am reuşit să depăşesc o mare presiune. Acum, pot să joc liniştit în restul carierei. Nimeni nu-mi va mai spune că nu am câştigat turneul Roland Garros“, a declarat Federer, care a avut un mesaj şi pentru învinsul său, Robin Soderling: „Ştiu că este greu să pierzi o finală, am simţit-o şi eu, însă Soderling are înainte tot viitorul“.
Finalistul Robin Soderling a declarat: „Mulţumesc pentru acest turneu minunat. A fost multă presiune pe umerii mei din partea publicului, dar m-a şi sprijinit mult. Nu ştiu cum să vă mulţumesc. Am glumit cu antrenorul meu înaintea meciului şi i-am spus că nimeni nu mă poate învinge de zece ori la rând. Am greşit. Problema mea nu a fost suprafaţa terenului, ci adversarul, un profesionist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS