11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilienii pandurilor se tem să se întoarcă acasă

Brazilienii pandurilor se tem să se întoarcă acasă

Thiago Tremonti şi Alexandre Cardoso se gândesc cu nelinişte la zborul spre casă programat după jocul cu Oţelul, mai ales că ei şi-au achiziţionat bilete la o cursă Air France.

Recenta dispariţie a cursei Air France pe ruta Rio de Jane-iro – Paris nu i-a lăsat indiferenţi pe brazilienii pandurilor, Tremonti şi Cardoso, mai ales că ei vor pleca spre casă, săptămâna viitoare, cu o aeronavă a aceleiaşi companii, dar pe ruta Paris-Sao Paolo. Timp de 12 ore, cât va dura traversarea Oceanului Atlantic, atât fotbaliştii, cât şi rudele acestora vor avea emoţii. „Imediat după meciul cu Oţelul voi pleca spre Brazilia, mi-e dor de mama, de tata. De obicei, nu am emoţii să zbor cu avionul, dar acum mi-e cam frică. Va fi greu de suportat acest zbor“, a spus Tremonti. Colegul său de „suferinţă“, Cardoso, pare mai curajos, însă familia sa nu va închide un ochi până când avionul nu va ateriza la destinaţie. „Abia aştept să plec acasă, deşi am bilet la Air France. Nu mi-e frică, asta e. Se poate întâmpla în orice moment o tragedie când circuli atâtea ore cu avionul. Există mereu un risc, dar mergem cu Dumnezeu şi cred că nu vom avea nici o problemă. Mi-e dor de familie. Când sunt în avion, părinţii mei nu dorm, iar când ajung la Sao Paolo îi sun imediat să stea liniştiţi“, a spus Cardoso.

Tremonti, apt cu Oţelul

Suspect de întindere la inghinali după jocul de la Cluj, Thiago Tremonti are şanse să evolueze cu Oţelul după ultimul examen medical. „Cred că voi juca cu Oţelul. Am făcut un examen medical şi accidentarea nu este gravă. Dacă nu o să am dureri o să fiu pe teren“, crede Tremonti. Killer-ul Stelei este mulţumit de modul în care s-a acomodat la Târgu Jiu, nu însă şi de prestaţiile sale în tricoul pandurilor. „M-am acomodat la Târgu Jiu, îmi place mult şi vreau ca în sezonul viitor să joc mai bine. Acum îi cunosc pe toţi, iar ei mă ştiu pe mine. Cu Steaua nu am jucat bine, am dat două goluri, dar nu sunt mulţumit de jocul meu. Vreau să evoluez bine şi să dau goluri, acesta este fotbalul la care visez. Cu Oţelul aş vrea, totuşi, să marchez“, a afirmat Tremonti.

Cardoso petrece vacanţa cu părinţii

Cum dorul de familie este mai puternic decât frica de avion, Cardoso abia aşteaptă să ajungă acasă, să-şi întâlnească părinţii. „Avem puţine zile de vacanţă, pe care mi le voi petrece cu mama şi cu tata. O să-i ajut la muncă în gospodărie. Vreau să stau tot timpul cu ei, să vorbim mai mult înainte de a începe pregătirile pentru noul sezon“, a spus Cardoso. Cel mai căutat jucător de la Pandurii în iarnă nu se gândeşte la transferuri, ci doar la meciul cu Oţelul pe care doreşte să-l câştige. „E un meci greu cu Oţelul, foarte important pentru locul zece. Dacă învingem, putem pleca în vacanţă liniştiţi. E ultimul meci acasă, în faţa propriilor spectatori. Nu mă gândesc acum să plec de la Pandurii, nu am vorbit cu preşedintele sau cu impresarul. Am contract cu Pandurii. Nu sunt probleme la Târgu Jiu, m-am adaptat bine aici şi nu mă gândesc la oferte, ci doar la ultimul meci. Voi sta la Târgu Jiu până la finalul contractului, iar dacă preşedintele vrea să-l prelungim va fi şi mai bine“.
Titular în acest sezon, Cardoso ar vrea ca Pandurii să termine pe locul zece, poziţie ce le-ar ridica moralul pentru campionatul următor, dar, în acelaşi timp, le-ar aduce şi mulţi bani în conturi elevilor lui Cîrţu. „Şi banii sunt importanţi, ăsta e fotbalul. Am familie mare… Dacă luptăm şi obţinem locul zece vor veni şi banii“, a mai spus Cardoso.

Balaj arbitrează
cu Oţelul

Aflată în luptă directă cu Oţelul pentru locul zece, şi indirect cu alte două formaţii, FC Argeş şi Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu Jiu a solicitat Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) să delege arbitri străini în ultima etapă a sezonului, însă cererea le-a fost respinsă. Şeful CCA, Ioan Igna, i-a mulţumit totuşi pe gorjeni, desemnând la partida Pandurii-Oţelul brigada ce va conduce, tot la Târgu Jiu, finala Cupei României: Cristi Balaj, ajutat de Cristi Nica şi Aurel Oniţa. „Din cauza luptei ce se dă pentru locul zece, în care sunt implicate patru echipe, clubul Pandurii Târgu Jiu a solicitat desemnarea de către Comisia Centrală de Arbitri a unei brigăzi din străinătate. Am primit un răspuns să-i zicem destul de bun, în sensul că nu se mai pot aduce arbitri străini, timpul fiind destul de scurt, dar am primit o brigadă foarte bună. Este cea care va arbitra şi finala Cupei României Timişoreana. Sunt cei mai buni arbitri din România în prezent“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Miza pentru locul zece este de circa 1,6 milioane de euro, bani ce provin din drepturile TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU