9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu face stadion şi la Segarcea

Mititelu face stadion şi la Segarcea

Patronul Ştiinţei vrea să ridice în cinci ani un stadion la 25 de kilometri de Craiova, care să aibă o capacitate de 40.000 de locuri, dublu faţă de „Arena Leilor“.

 

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a găsit varianta cea mai bună pentru viitoarea „casă" a Ştiinţei. „Vreau să construiesc un stadion la Segarcea, un orăşel din inima judeţului Dolj. Mi-am dat seama că nu trebuie să fie foarte departe de Craiova, şi, în plus, am vrut să ajung în zona epicentrului oltenismului, pentru că acolo este centrul Olteniei şi este cel mare spirit alb-albastru. Sunt mai mult decât convins că suporterii vor veni după echipă şi cred că vor fi mult mai mulţi, pentru că vor apărea alţii noi. Stadionul va avea foarte multe locuri, pentru că m-am gândit să schimb puţin proiectul, în sensul că o să merg pe un stadion foarte mare, dar făcut în timp. O să fac, de exemplu, o tribună de 10.000 de locuri, o să-i dau drumul, să joc cu ea aşa, apoi, peste un an, or să mai apară alte tribune şi, în patru-cinci ani, va fi un stadion de 30-40.000 de locuri, cât oi putea", a dezvăluit Mititelu, la sport.ro.

Finanţatorul Ştiinţei nu este la prima intenţie de acest gen. În urmă cu câţiva ani a anunţat că va construi un stadion la marginea de Vest a Craiovei, ca suporterii să poată veni cu tramvaiul la meci, apoi a vorbit despre renovarea arenei „Extensiv" din Parcul „Romanescu", după care a prezentat macheta „Arenei Leilor", adică noul „Tineretului". De curând, Mititelu a anunţat că va muta echipa de la anul la Caracal şi, în caz de calificare, va juca meciurile din tururile preliminare ale Europa League la Timişoara, iar acum încearcă să câştige simpatia a noi suporteri. Patronul Universităţii este convins că distanţa dintre Craiova şi Segarcea nu poate fi o barieră pentru fanii alb-albaştri: „Echipa asta poate să joace şi la New York, că tot spiritul alb-albastru îl are în ea. Ce contează unde joacă? Contează ce reprezintă ea. Asta este o problemă de formă, că joacă la 25 de kilometri de Craiova. Stadionul «Allianz Arena» este la 50 de kilometri de München".

 

Prietenia cu Gane,
în palmele patronului

 

După spusele lui Mititelu, Ştiinţa are mari şanse să părăsească Bănia sezonul viitor, însă cu Nicolo Napoli la cârmă. Finanţatorul Universităţii susţine că nu vrea să-l dea afară pe Nicolo Napoli, în ciuda zvonurilor apărute în ultima vreme, conform cărora Piţurcă se pregăteşte să preia din vară echipa. „Nu îmi este teamă că Napoli va pleca, pentru că sunt convins că în România cea mai bună ofertă pentru Nicolo este Universitatea Craiova. 99 la sută, eu cred că ne vom înţelege. Nu vreau să pară că nu l-aş aprecia pe Piţurcă, dar în nici un caz nu există posibilitatea să antreneze Universitatea în acest an. Contractul lui Napoli depinde de o calificare în Liga Europei. Să nu se înţeleagă că, dacă nu ne îndeplinim obiectivul, nu-i mai fac propunere, e vorba de alte sume. Am avut foarte multe eşecuri cu antrenorii şi mi-am impus eu o regulă ca, de acum înainte, să închei contracte pe un an, din iunie până în iunie", a precizat Mititelu. Acesta a explicat şi atitudinea faţă de „secundul" Jerry Gane de după meciul cu FC Argeş, spunând: „Nu este normal ca un antrenor secund să contrazică patronul, preşedintele de club. Echipa asta eu am adus-o aici, nu Gane, nici altcineva. Managementul şi munca mea au făcut ca echipa să ajungă aici. Bineînţeles că şi Stângă, şi Stoica, şi alţii au contribuit. Postul lui Jerry nu este în pericol, îl ştiu de 30 de ani. Suntem şi consăteni. Pot să-i dau şi două palme şi ne împăcăm".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII