25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi englezesc în Champions League

Derbi englezesc în Champions League

Două echipe dintre cele mai bune din Albion, Manchester şi Arsenal, antrenate de cei mai longevivi tehnicieni din Premier League, Ferguson şi Wenger, îşi vor disputa un loc în finala Ligii Campionilor.

A doua semifinală a Ligii Campionilor va opune două formaţii istorice din Anglia, Manchester United şi Arsenal Londra, primul act al acestei confruntări urmând să se dispute pe „Old Trafford“. Tehnicienii celor două formaţii, Alex Ferguson şi Arsene Wenger, s-au confruntat în Premier League de zeci de ori în ultimii 13 ani, dar niciodată nu s-au aflat faţă în faţă într-o competiţie europeană. Wenger are un avantaj la limită la întâlnirile directe, conducând cu 14 la 13 la numărul de victorii. Zece partide s-au încheiat la egalitate.
Manchester este neînvinsă în actuala ediţie a Ligii Campionilor şi a ajuns la un total de 23 de meciuri consecutive în care ori a ieşit învingătoare, ori a făcut egal. Obiectivul pentru tehnicianul Ferguson este apărarea titlului câştigat anul trecut după o finală cu Chelsea, în timp ce ţelul lui Wenger este cel puţin calificarea în finală, performanţă pe care „tunarii“ au mai realizat-o şi în 2006, când au pierdut în faţa Barcelonei, în ultimul act.

Silvestre, apt de joc

Fundaşul francez al lui Arsenal, Michael Silvestre, accidentat în meciul din campionat de sâmbătă cu Middlesbrough, va putea fi folosit de Arsene Wenger în partida din această seară. Francezul are însă un concurent serios pe postul său, Johan Djourou. Celălalt fundaş central din „unsprezecele“ de start al lui Wenger va fi, fără îndoială, Kolo Touré. Pentru Silvestre, meciul cu Manchester va fi special, având în vedere că a evoluat timp de câţiva ani la United. „Va fi ciudat să intru în vestiare şi să merg la cele ale oaspeţilor. Voi simţi ceva special la revederea cu suporterii, cu oamenii care lucrează la club. Am petrecut acolo o perioadă lungă, între 1999 şi 2008, ceea ce înseamnă o mare parte din viaţa şi din cariera mea“, a declarat Silvestre, citat de site-ul oficial al UEFA.

„Experienţa ne va ajuta să învingem“

Optimismul domneşte în tabăra celor de la Manchester United, care sunt convinşi că se vor califica pentru a doua oară în finală. „Cred că suportul fanilor ne va ajuta să câştigăm meciul tur şi să luăm o opţiune serioasă pentru calificare. Dar lucrul cel mai important este experienţa noastră, superioară celor de la Arsenal, care va face diferenţa în această dublă manşă“, a declarat fundaşul Patrice Evra.
Portarul olandez Edwin Van der Sar crede că acela care va greşi mai puţin va ajunge în finală şi că Manchester va fi echipa care va comite mai puţine erori. „Într-un meci de fotbal se întâmplă să comiţi greşeli, uneori decisive. În acest sezon, noi am greşit doar la meciul din campionat cu Liverpool, pe care l-am pierdut pe teren propriu, dar sunt convins că nu o vom mai face“, a spus goalkeeper-ul.       

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS