9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern, ruinată de Klinsmann

Bayern, ruinată de Klinsmann

Bavarezii au pierdut acasă cu Schalke în urma unei evoluţii modeste, iar scaunul antrenorului se clatină serios, publicul de pe „Allianz Arena“ scandând la unison „Klinsi, raus!“.

Sezonul 2008/2009 pare compromis pentru Bayern München, care, sub comanda antrenorului Jurgen Klinsmann, este foarte aproape de ratarea tuturor obiectivelor din acest sezon. La zece zile după ce au fost eliminaţi de Barcelona din Champions League, bavarezii au mai suferit o înfrângere ruşinoasă în campionat, 0-1 pe teren propriu cu rivala Schalke 04, în etapa a 29-a din Bundesliga. Această înfrângere, venită ca urmare a unui gol marcat pentru oaspeţi de Halil Altintop (‘21), a pus din nou în pericol scaunul antrenorului Klinsmann. De data aceasta, şi suporterii i-au cerut lui Klinsmann să plece, aceştia scandând „Klinsi, raus!“ în ultimele minute ale întâlnirii cu Schalke.
Partida de pe „Allianz Arena“ a fost dominată clar din punct de vedere tactic de oaspeţi, care, după ce au marcat, au ştiut să închidă spaţiile echipei gazdă. Totuşi, în finalul partidei, Hamil Altintop de la Bayern, fratele autorului golului oaspeţilor, a ratat o mare ocazie, şutul său fiind respins de portarul lui Schalke de sub transversală. Jermaine Jones de la formaţia vizitatoare a primit cartonaş roşu în minutul 70, iar şase minute mai târziu l-au lăsat nervii şi pe cel mai bine cotat jucător de la Bayern, Ribery, care a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault dur. Bavarezii au coborât pe locul al treilea în clasament, cu cinci etape înainte de finalul campionatului.

Doi antrenori se autopropun la München

Jurgen Klinsmann nu o va mai antrena pe Bayern în sezonul viitor, el riscând să fie dat afară chiar în următoarele zile, iar postul său este râvnit de alţi tehnicieni. Unul dintre ei este olandezul Luis van Gaal, care a reuşit să aducă titlul de campioană a Olandei lui AZ Alkmaar după 28 de ani. „Pe mine nu prea mă mai interesează să antrenez echipe mici. Din 2010 aş vrea să pregătesc o formaţie mare sau o naţională. Eu m-aş vedea la Bayern München, chiar dacă şefii mei vor să facă din mine, la Alkmaar, un fel de Ferguson“, a spus tehnicianul.
Alt antrenor care ar vrea să antreneze pe Bayern München este italianul Roberto Mancini. „Mai în glumă, mai în serios, Luca Toni m-a invitat să antrenez pe Bayern München. Ar fi o mare onoare pentru mine să ocup postul de antrenor acolo. Dar, Bayern are, deocamdată, un antrenor şi luptă pentru titlu. Dacă într-o zi s-ar ivi această posibilitate, nu cred că aş refuza“, a spus fostul antrenor al lui Inter.

Hertha lui Nicu şi-a mai revenit

Hertha Berlin, formaţie la care activează şi românul Maximilian Nicu, a obţinut o victorie preţioasă, cu 1-0, pe terenul lui Hoffenheim şi a urcat pe locul al doilea în clasament, depăşind-o pe Bayern. Unicul gol al meciului de pe „Rhein-Neckar-Arena“ a fost marcat de Ebert, în minutul 40. Nicu a fost rezervă, dar a intrat pe teren încă din minutul 15, când l-a înlocuit pe Cufre. Acesta a fost al 28-lea meci disputat de român în actuala ediţie a Bundesligii.
În altă partidă, VfB Stuttgart a învins pe Eintracht Frankfurt cu 2-0, prin golurile marcate de Cacau (‘33) şi Mario Gomez (‘48). La gazde, Ciprian Marica a rămas pe banca de rezerve.
Nici Sergiu Radu de la FC Köln nu a evoluat în meciul pierdut la Hannovra cu 2-1, el nefiind reţinut nici măcar în lot pentru această întâlnire.

Bremen – Bochum, cel mai spectaculos meci

Cel mai spectaculos meci al etapei a 29-a a Bundesligii a fost cel de la Bremen, dintre Werder şi VfL Bochum. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16 prin slovacul Sestak, acelaşi jucător punctând pentru 0-2 cu un minut înainte de pauză. Bremen s-a trezit în repriza secundă şi a marcat de trei ori, prin Almeida (‘54), Naldo (‘70) şi Diego (‘79).
Hamburg SV avea şansa să urce pe prima poziţie în clasament, cel puţin până la disputarea meciului dintre Wolfsburg şi Cottbus, programat aseară, după închiderea ediţiei, dar a pierdut cu 2-0 întâlnirea de la Dortmund. Pentru Borussia au marcat Kehl (‘32) şi Frei (‘90). La meciul de pe „Westfalenstadion“ au asistat 80.522 de spectatori.

Campionatul Germaniei, etapa a 29-a
Rezultatele înregistrate în partidele din Bundesliga: Bayer Leverkusen – Karlsruhe 0-1 (Langkamp ‘70), Bayern München – Schalke 04 0-1 (H. Altintop ‘21), Borussia Dortmund – Hamburg 2-0 (Kehl ‘32, Frei ‘90), Hannover 96 – FC Köln 2-1 (L. Andreasen ‘19, ‘32 / Novakovic ‘47), VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 2-0 (Cacau ‘33, M. Gomez ‘48), Werder Bremen – VfL Bochum 3-2 (H. Almeida ‘54, Naldo ‘70, Diego ‘79 / Sestak ‘16, ‘44). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile Energie Cottbus – VfL Wolfsburg, Borussia M’gladbach – Arminia Bielefeld. Clasament: 1. Wolfsburg 57 p, 2. Hertha 55 p, 3. Bayern 54 p, 4. Stuttgart 54 p, 5. Hamburg 54 p, 6. Schalke 49 p, 7. Dortmund 49 p, 8. Hoffenheim 45 p, 9. Bayer Leverkusen 42 p, 10. Werder Bremen 39 p, 11. Frankfurt 32 p, 12. FC Köln 32 p, 13. Hanovra 32 p, 14. Bochum 28 p, 15. Bielefeld 24 p, 16. Moenchengladbach 23 p, 17. Cottbus 23 p, 18. Karlsruhe 22 p.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS