28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiverpool încearcă imposibilul pe Stamford Bridge

Liverpool încearcă imposibilul pe Stamford Bridge

Echipa lui Benitez este ca şi eliminată din Champions League, dar jucătorii lui Liverpool mai cred că pot învinge la Londra, la trei goluri diferenţă.

Liverpool se află în faţa unei misiuni extrem de dificile. „Cormoranii“ trebuie să învingă în această seară la trei goluri diferenţă pe Chelsea, chiar pe terenul acesteia, pentru a mai spera la un loc în semifinalele Ligii Campionilor. În prima manşă a sferturilor, disputată săptămâna trecută, Chelsea s-a impus cu 3-1 pe „Anfield Road“, după ce a fost condusă cu 1-0 de formaţia pregătită de Rafael Benitez. Fundaşul londonezilor, Ivanovic, de obicei rezervă, a făcut atunci cel mai bun meci al său de când evoluează în Premier League, el marcând două dintre cele trei goluri ale formaţiei sale.
În precedentele două întâlniri din Champions League ale combatantelor din această seară, de fiecare dată echipa care a jucat returul pe teren propriu s-a calificat. În plus, Chelsea nu a pierdut niciodată o calificare atunci când a câştigat prima manşă în deplasare.

„Eu cred în calificare“

În ciuda faptului că Liverpool a pierdut cu 3-1 meciul tur cu Chelsea, fundaşul spaniol al „cormoranilor“, Alvaro Arbeloa, este convins că echipa sa se poate califica în semifinale. „Echipa noastră a reuşit să marcheze în 2005 trei goluri lui AC Milan în cinci minute într-o finală de Liga Campionilor. Aşadar, cred că putem marca şi acum trei goluri în 90 de minute. Ştim că este foarte dificil să realizăm această performanţă pe «Stamford Bridge», dar nu e imposibil“, a declarat Arbeloa.
La fel de încrezător s-a declarat şi colegul său, Fernando Torres. „Va fi foarte greu. Chelsea este o echipă foarte puternică şi va trebui să ne autodepăşim pentru a câştiga. Sperăm să marcăm trei goluri. Am dominat-o şi am învins-o clar pe Manchester acasă la ea, de ce nu am face la fel şi cu Chelsea?“, a spus „El Nino“ într-un interviu acordat publicaţiei Daily Mail.

Chelsea, fără John Terry

Singura problemă pentru Chelsea înaintea meciului retur cu Liverpool este absenţa căpitanului John Terry, fundaşul londonezilor fiind suspendat. În absenţa căpitanului echipei, antrenorul olandez Guus Hiddink va folosi cel mai probabil un cuplu de apărători centrali format din brazilianul Alex şi portughezul Ricardo Carvalho.
Presa engleză a scris ieri că antrenorul Hiddink nu este tocmai liniştit înaintea returului cu Liverpool, el temându-se în special de Steven Gerrard.
„Hiddink se tot gândeşte cum să-l blocheze pe Gerrard şi, până la urmă, se pare că această misiune îi va fi încredinţată lui Michael Essien“, a scris Daily Mail. De partea cealaltă, antrenorul lui Liverpool, Rafael Benitez, pregăteşte o tactică ultraofensivă, intenţionând să aşeze echipa în sisterm 4-2-3-1, cu Torres vârf împins şi Kuyt, Gerrard şi Albert Riera în spatele spaniolului.

Liga Campionilor – Sferturi

Chelsea – FC Liverpool (în tur 3-1)
Stadion „Stamford Bridge“, astăzi, ora 21.45 (ProTV)
Formaţii probabile:
Chelsea: Cech – Ivanovic, Alex, Carvalho, Ashley Cole – Ballack, Essien, Lampard – Kalou, Drogba, Malouda. Antrenor: Guus Hiddink.
Liverpool: Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio – Xabi Alonso, Mascherano – Kuyt, Gerrard, Riera – Torres. Antrenor: Rafael Benitez.
Va arbitra: Luis Medina Cantalejo (Spania).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS