9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiverpool şi Chelsea promit spectacol

Liverpool şi Chelsea promit spectacol

Un duel englezesc de zile mari va avea loc pe Anfield Road, unde se vor înfrunta „cormoranii“ lui Benitez şi „albaştrii“ lui Guus Hiddink, miza fiind un loc în semifinalele Ligii Campionilor.

Liverpool şi Chelsea se vor întâlni pentru a patra oară în ultimele cinci ediţii ale Ligii Campionilor, stadionul „Anfield Road“ urmând să găzduiască prima manşă, în această seară. Noutatea o constituie faptul că, de data aceasta, cele două formaţii se vor afla faţă în faţă în faza sferturilor de finală, precedentele confruntări din 2005, 2006 şi 2008 disputându-se în semifinalele competiţiei. La celelalte întâlniri, de fiecare dată, echipa care a jucat returul pe propriul teren s-a calificat în faza următoare, în acest an Chelsea aflându-se în această situaţie.
Liverpool porneşte ca favorită în partida de pe „Anfield“, arenă pe care a înregistrat o serie de zece meciuri consecutive fără înfrângere în Champions League, în condiţiile în care a fost vizitată de nume grele ale fotbalului european. „Cormoranii“ au ajuns în sferturi după o dublă victorie de senzaţie obţinută în faţa lui Real Madrid, 1-0 în deplasare şi 5-0 în Anglia. Chelsea a trecut de optimi după 1-0 la Londra şi 2-2 la Torino, cu Juventus.

Drogba are şanse să joace

Atacantul ivorian al lui Chelsea, Didier Drogba, a participat la antrenamentul efectuat luni seară de formaţia sa. El s-a accidentat la gleznă şi a lipsit la meciul câştigat sâmbătă de londonezi pe terenul lui Newcastle cu 2-0 în Premier League. Nu se ştie însă sigur dacă antrenorul Guus Hiddink îl va folosi pe african în partida cu Liverpool.
De partea cealaltă, „cormoranii“ nu au probleme serioase de lot, antrenorul Rafael Benitez putându-se baza pe toate vedetele pe care le are la dispoziţie. Mai mult, doi dintre jucători vor avea un moral mai bun, după ce zilele trecute şi-au prelungit contractul cu Liverpool. Este cazul lui Steven Gerrard şi Dirk Kuyt. Primul a semnat o înţelegere valabilă până în 2013, în timp ce contractul celui de-al doilea va expira cu un an mai devreme.
Luna trecută, şi antrenorul Rafael Benitez şi-a prelungit contractul cu Liverpool până în 2014. „Inima mea bate pentru Liverpool şi sunt fericit că am semnat acest nou contract şi că voi fi în continuare alături de jucători şi de aceşti suporteri minunaţi. Sper să le oferim satisfacţii atât la meciurile din campionat, cât şi la cele din Champions League“, a spus tehnicianul spaniol.

„Şansele de calificare sunt egale“

Portarul ceh Petr Cech a declarat înaintea plecării spre Liverpool că aceste două echipe au şanse de calificare egale în semifinalele Ligii Campionilor. „Şansele de calificare sunt 50-50. Îi cunoaştem foarte bine pe cei de la Liverpool, la fel de bine cum ne cunosc şi ei pe noi. Ştim că meciul tur este foarte important şi trebuie să înscriem măcar un gol, pentru că o astfel de reuşită în deplasare ne va ajuta în manşa a doua. Mergem la Liverpool să obţinem un rezultat pozitiv“, a declarat jucătorul lui Chelsea.
La rândul său, antrenorul londonezilor, olandezul Guus Hiddink, susţine că-şi cunoaşte foarte bine adversarul din această seară, dar şi tactica antrenorului Rafa Benitez. „În fotbalul modern nu mai există secrete. Antrenorii îi ştiu bine pe jucători, iar aceştia se cunosc bine între ei. Benitez este un antrenor viclean şi abia aştept să-l înfrunt“, a spus olandezul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS