11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLippi: În fotbal nu există homosexuali

Lippi: În fotbal nu există homosexuali

Marcello Lippi, selecţionerul Italiei, campion mondial cu „squadra azzurra“ în 2006, a afirmat, într-un interviu difuzat de site-ul YouTube, că în 40 de ani de carieră nu a întâlnit homosexuali în fotbal şi crede că aceştia nu se află printre fotbalişti. „Cred că printre fotbalişti nu există homosexuali. În 40 de ani de carieră nu am întâlnit nici unul şi nimeni nu mi-a vorbit de acest lucru“, a declarat Marcello Lippi la emisiunea Klauscondicio, difuzată de YouTube.

„Nu aş exclude niciodată un gay din naţională, dar cred că ar fi foarte greu ca un jucător să-şi trăiască homosexualitatea într-un mod normal printre coechipierii săi“, a adăugat Lippi.

Aurelio Mancuso, preşedintele Arcigay, o asociaţie italiană de apărare a homosexualilor, a reacţionat la declaraţiile lui Lippi. „Homosexualii sunt persoane care practică toate sporturile, toate profesiile. În medii precum fotbalul, homosexualii se ascund şi mai mult. Nu permit să se pună la îndoială faptul că selecţionerul nu a fost conştient, în ciuda vastei sale experienţe, de prezenţa homosexualilor în fotbal“, a menţionat Mancuso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS