11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoi recorduri în nataţie

Noi recorduri în nataţie

Înotătorul spaniol Aschwin Wildeboer a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m spate, cu timpul de 42 sec. 20/100 m, în primul schimb al ştafetei masculine de 4×100 m mixt, din cadrul Campionatelor Spaniei în bazin scurt, desfăşurate la Madrid. Vechea performanţă aparţinea rusului Sanislav Doneţ, cronometrat în 49 sec. 32/100 pe 14 decembrie 2008, la Rijeka, în Croaţia.
Alt record doborât în această săptămână a fost în Chile şi îi aparţine unui italian, care a înotat 100  km, în 24 de ore, într-o piscină din oraşul Algarrobo. Aventura înotătorului Mauro Giaconia (foto) a început vineri seară în prezenţa unui arbitru şi a mai multor susţinători. Bărbatul a reuşit să-şi îmbunătăţească recordul cu peste 30 de kilometri. Italianul a ales pentru această demonstraţie de rezistenţă o piscină, intrată şi ea în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare din lume. Piscina, aparţinând Hotelului „San Alfonso del Mar“, are o capacitate de 250 de milioane de litri de apă, echivalentul a 6.000 de piscine de mărime medie, iar adâncimea ajunge până la 35 de metri.
„M-am antrenat mult timp pentru a realiza această performanţă. Am suferit de frig, pentru că apa a avut o temperatură cuprinsă între  20 şi 22 de grade Celsius. În plus, m-a deranjat şi vântul puternic din timpul nopţii. La fel ca în toate sporturile extreme, trebuie să fi foarte bine pregătit psihic, deoarece la un moment dat mâinile şi picioarele obosesc şi trebuie să faci totul cu capul. Mă bucur că am reuşit“, a declarat înotătorul originar din Palermo, pentru cotidianul italian La Repubblica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS