11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea a doua victorie

Energia vrea a doua victorie

Conducătorii gorjeni sunt mulţumiţi de evoluţia de până acum a echipei şi speră să bifeze sâmbătă cea de-a doua victorie din acest sezon.

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari nu a acuzat şocul debutului în Divizia A, luptându-se de la egal la egal cu două dintre forţele campionatului, CSU Municipal Braşov şi CSU Asesoft Ploieşti, în primele două etape, contabilizând o victorie şi o înfrângere onorabilă pe terenul campioanei.
„Sunt nişte rezultate normale. Este adevărat că jocul cu Braşov l-am câştigat cu emoţii. Cred că echipa se maturizează cu fiecare meci disputat în prima divizie. Mă bucură faptul că antrenorul îşi doreşte să câştige fiecare dispută, indiferent de adversar, iar jucătorii au evoluţii constante, fără prea mari fluctuaţii de la etapă la etapă. Felul în care sunt abordate meciurile ne face să credem că nu vom avea emoţii în acest campionat“, a afirmat preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia, Dan Cumpănaşu.

Lary Cooley i-a speriat pe gorjeni

Energia Rovinari va întâlni sâmbătă, de la ora 19.00, la Târgu Jiu, formaţia BC Mureş Târgu Mureş, oficialii grupării gorjene sperând la a doua victorie din acest sezon.
„Târgu Mureş se aseamănă ca stil cu noi. Va fi un meci spectaculos, care va plăcea ochiului, mai ales că este transmis în direct de Telesport, şi sper ca noi să fim cei care jubilează la sfârşit“, a mai spus Cumpănaşu.
Gorjenii vor încerca să-l blocheze pe coordonatorul oaspeţilor, Lary Cooley, care face jocul echipei din Târgu Mureş.
„Am observat că formaţia din Târgu Mureş are momente de inconstanţă în joc, dar am văzut un coordonator foarte rapid, care încearcă să creeze toate fazele. Stilul lor de joc se bazează foarte mult pe el şi pe tempoul rapid impus de acest jucător“, a spus antrenorul gorjenilor, Theo Evans.
Şi jucătorul echipei Energia Alex Dănilă crede că, dacă vor reuşi să-l anihileze pe Cooley, vor câştiga partida cu Târgu Mureş. „Vom avea un meci foarte dificil cu Târgu Mureş, echipă incomodă, care în ultimii ani a pus probleme echipelor mari. Îl au pe acest Cooley, vedeta echipei, care dictează tot ce se întâmplă pe teren, şi pentru noi cel mai important lucru va fi să-l stopăm, întrucât ceilalţi jucători sunt de duzină. Dacă vom practica acel joc bun din ultimele meciuri, vom reuşi să obţinem victoria“, a afirmat Dănilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS