17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Marcu spune lucruri trăsnite

Adrian Marcu spune lucruri trăsnite

Antrenorul de Cupă Davis al României a afirmat că n-ar fi un dezastru dacă tricolorii vor pierde barajul cu India, contând pentru rămânerea în Grupa Mondială, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 19-21 septembrie.

În ciuda diferenţei mari de valoare dintre tenisul românesc şi cel indian, antrenorul echipei de Cupă Davis a României, Adrian Marcu, a făcut o afirmaţie bizară: o eventuală eliminare în meciul cu India din barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială nu ar fi un dezastru. Această eliminare de care a vorbit Marcu ar fi foarte greu de remediat, revenirea pe prima scenă fiind destul de greu de realizat. Gurile rele susţin că tehnicianul român, prin această declaraţie, nu vrea decât „să-şi asigure spatele“ în cazul unui eşec. „Nu ar fi un dezastru dacă vom pierde cu India, dar trebuie să ne luptăm ca să ne menţinem în Grupa Mondială. Dacă am pierde, ar fi foarte greu să revenim, deoarece şi în grupa euroafricană sunt echipe foarte bune. Suntem însă favoriţi cu India şi sperăm să câştigăm. Este un joc dificil, dar avantajul nostru este că jucăm pe zgură. Indienii au un dublu bun, dar sunt obişnuiţi cu suprafaţa hard şi pe iarbă, iar pe zgură nu se descurcă aşa de bine. De asta spun că avem un avantaj că jucăm pe zgură“, a afirmat Marcu.

„Trebuie să jucăm şi fără Pavel“

Antrenorul Adrian Marcu a dorit să puncteze şi absenţa lui Andrei Pavel în duelul cu India, însă consideră că echipa României va trebui să se descurce şi fără „Cneaz“, jucătorul care a fost decisiv în ultimii ani pentru echipa României. Tehnicianul pare să ştie deja pe cine va conta în confruntarea cu asiaticii, spunând că Victor Hănescu, jucător care va fi liderul echipei în acest baraj, are valoarea să se situeze în primii zece tenismeni în clasamentul ATP.
„Trebuie să jucăm şi fără Pavel. Asta este situaţia, mergem înainte. El va veni la Bucureşti, dar nu ne vom putea baza pe el din cauza accidentării. Îl avem pe Victor Hănescu, care a avut rezultate foarte bune în ultima perioadă. Într-adevăr, în spate este o bază de vreo opt jucători, situaţi între locurile 150 şi 300, care ar fi trebuit să facă saltul valoric spre prima sută“, a spus antrenorul de Cupă Davis al României, explicând că va alege al doilea jucător la simplu dintre Victor Crivoi, Adrian Cruciat şi Adrian Ungur.
„Îi voi vedea la Braşov şi la BCR Open România şi după aceea mă voi decide. La dublu, prima opţiune este cuplul Mergea-Tecău, dar şi Victor Hănescu a jucat destul de bine la dublu în ultima vreme. Sunt sigur că Victor poate ajunge în primii zece, aşa cum îşi doreşte şi cum ne dorim cu toţii. El a avut o perioadă foarte bună în ultima vreme şi a revenit la un nivel înalt, iar de aici este mai uşor să urci. Dacă nu era accidentarea de anul trecut, putea să ajungă mai devreme pe o poziţie importantă în clasament“, a conchis Andrian Marcu.

Sabău şi Ungur vor să câştige trofeul de la Braşov

Sub privirile atente ale lui Adrian Marcu, antrenorul de Cupă Davis al României, Răzvan Sabău şi Adrian Ungur şi-au demonstrat valoarea în primul tur al challengerului de la Braşov, turneu dotat cu premii totale de 30.000 de dolari. Răzvan Sabău, posesor al unui wild card din partea organizatorilor, a trecut lejer, cu 6-2, 6-1, de Alin Constantin, alt posesor de wild card. În runda viitoare, Răzvan Sabău (432 ATP) îl va întâlni pe învingătorul dintre Diego Junqueira şi Pablo Santos. La rândul său, piteşteanul Adrian Ungur (nr. 6) a acces în optimi în urma victoriei obţinute cu scorul de 6-2, 7-6 (6) în faţa austriacului Rainer Eitzinger. Singurul jucător român care a pierdut în prima zi de concurs de la Braşov a fost Marius Copil, care a cedat în faţa brazilianului Daniel Silva cu scorul de 6-7(4), 3-6.
Alte rezultate înregistrate în primul tur: Luca Vanni – Juan Martin Aranguren 7-6(1), 6-7(3), 6-2; David Marrero – Somdev Devvarman 6-4, 1-6, 6-4; Carlos Poch Grandin – Giancarlo Petrazzuolo 6-7(2), 6-4, 7-6(4); Daniel Gimeno Traver – Michael Ryderstedt 6-4, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS