17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii şi ruşii şi-au şifonat imaginea

Italienii şi ruşii şi-au şifonat imaginea

Italianul Andrea Baldini, numărul 1 mondial la floretă, a fost testat pozitiv la un control antidoping şi va rata Jocurile Olimpice de la Beijing.
Sportivul de 22 de ani a fost testat pozitiv la un control cerut de Federaţia Internaţională de Scrimă, care a avut loc în iulie la CE de la Kiev (Ucraina), floretistului fiindu-i descoperit în probele prelevate un diuretic interzis, furosemid. Confom cotidianului italian Gazzeta dello Sport, Baldini va fi înlocuit în echipa de floretă a Italiei de Andrea Cassara, campion european la simplu.
Nici în Rusia lucrurile nu stau bine, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) suspendând temporar şase atlete, pentru că există suspiciuni că acestea şi-au falsificat probele de dopaj. „Am primit un mesaj din partea IAAF, prin care am fost anunţaţi de suspendarea celor şase atlete ruse: Yelena Soboleva, Daria Pischalnikova, Gulfiya Khanafeyeva, Tatiana Tomashova, Yulia Fomenko şi Svetlana Cherkasova“, a declarat preşedintele Federaţiei Ruse de Atletism, Valentin Balajnichev.
Oficialul a mai spus că IAAF a luat această decizie pentru că două loturi de probe ale atletelor nu corespundeau din punct de vedere al ADN-ului, şi anume cele prelevate în lunile aprilie şi mai, în afara competiţiei, şi cele luate în august şi septembrie, în timpul CM de la Osaka.
A fost efectuat şi al treilea test, săptămâna trecută, la Moscova, care a demonstrat să analizele din aprilie-mai nu corespund cu ADN-ul atletelor, ceea ce i-a făcut pe membrii IAAF să le suspecteze pe sportive de falsificarea probelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS