11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Amendă pentru concentrarea economică de la Elpreco Craiova

Consiliul Concurenţei (CC) a sancţionat societatea CRH Products & Distribution Eastern Europe BV pentru omiterea notificării unei operaţiuni de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului unic direct asupra Elpreco SA Craiova, pe 17 decembrie 2007, informează un comunicat al instituţiei. Valoarea amenzii aplicate este de 36.000 de lei. Conform prevederilor în domeniul concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial, operaţiunile de concentrare economică mai mari decât pragurile valorice de zece milioane de euro trebuie notificate către CC. Consiliul a aprobat totodată preluarea Elpreco SA Craiova de către compania străină.

Bogdan GROŞEREANU

Bazinul olimpic şi-a găsit locaţia, nu şi banii

Construirea bazinului olimpic mult trâmbiţat de mai-marii judeţului şi-a găsit locaţie, dar îi lipseşte finanţarea. Cu toate că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării nu au confirmat deocamdată finanţarea construirii unui bazin olimpic în Bănie, conducerea executivă a CJ s-a grăbit să pună pe ordinea de zi a şedinţei de joi darea în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii a unei suprafeţe de 1,5 hectare în zona aeroportului ca viitor amplasament al obiectivului. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a declarat că a purtat o discuţie cu ministrul de resort Laszlo Borbely, care a precizat că bazinele olimpice vor fi „foarte puţine“, însă judeţul vrea să pună mâna pe proiect. „Arhitectul-şef al judeţului se interesează care ar fi locul cel mai bun pentru construirea unui bazin olimpic. Oricum, se va face într-un loc mai ferit, care să nu afecteze dezvoltarea aeroportului“, a spus Prioteasa. Precizăm că, în cazul în care va fi implementat, proiectul construirii unui bazin olimpic va fi finanţat din cadrul programului „Bazine de înot“, aprobat prin hotărâre de guvern, iar valoarea estimativă este de 4,5 milioane de euro.

Cristina BÎŢU

Cont pentru sinistraţii din Moldova

Administraţia judeţeană va deschide un cont pentru ajutorarea oamenilor afectaţi de calamităţile abătute asupra Moldovei. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a declarat că, pe lângă demersurile făcute de instituţia pe care o conduce pentru acordarea unui ajutor financiar persoanelor aflate în prezent în dificultate din cauza inundaţiilor, a făcut apel şi la primarii doljeni, întruniţi într-o şedinţă având ca temă situaţiile de urgenţă, să identifice localităţi afectate de stihii, pe care să le sprijine material. „Am făcut apel la toţi primarii prezenţi să găsească posibilitatea în acest an agricol foarte bun să fie alături de oamenii năpăstuiţi. Trebuie să identifice câte o localitate unde să trimită ajutoare. Le-am atras atenţia că asemenea situaţii se pot abate şi asupra noastră şi trebuie să fie pregătiţi, să aibă şanţurile şi rigolele îngrijite“, a spus Prioteasa.

Cristina BÎŢU

Precizare

Precizăm că în articolul intitulat „Experţi contabili certaţi cu legea“, publicat în GdS pe 19 iulie 2008, fotografia care ilustrează articolul nu are nici o legătură cu experţii contabili excluşi din Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). Ilustraţia a fost făcută la depunerea jurământului experţilor contabili, care tocmai au intrat luna aceasta în CECCAR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS