10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia s-a calificat în sferturi

Portugalia s-a calificat în sferturi

Cehia – Portugalia 1-3
Stadion „Stade de Geneve“
, Geneva, spectatori: 29.016.
Au marcat: Sionko ’17 / Deco ‘8, Cr. Ronaldo ’63, Quaresma ’90.
Cehia: Cech – Grygera, Ujfalusi, Rozenhal, Jankulovski – Galasek (Koler ’73) – Sionko, Matejovski (Vlcek ’68), Polak, Plasil (Jarolim ’85) – Baros. Antrenor: Karel Bruckner.
Portugalia: Ricardo – Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira – Petit, Joao Moutinho (Meira ’75) – Cristiano Ronaldo, Deco, Simao (Quaresma ’79) – Nuno Gomes (Almeida ’78). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.
Cartonaşe galbene: Polak / Bosingwa.
Au arbitrat: Kyros Vassaras – Dimitris Bozatzidis, Dimitris Saradaris (toţi din Grecia).

Echipa naţională a Portugaliei a câştigat, miercuri, în faţa Cehiei, cu 3-1, în cea de-a doua etapă a Grupei A, devenind prima echipă calificată în sferturile de finală ale  Euro 2008. Reprezentativa lusitană a acumulat şase puncte, fiind lidera Grupei A, poziţie pe care nu o mai poate pierde deoarece are avantajul rezultatelor directe în faţa Cehiei şi a Turciei, singurele echipe care o mai pot egala la puncte.
Trupa lui Luiz Felipe Scolari a deschis scorul din minutul 8 al partidei de la Geneva, Deco profitând de o bâlbâială generală a apărării cehe.
După numai nouă minute s-a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, Libor Sionko fructificând cu capul o centrare din corner a lui Plasil. Lusitanii au preluat din nou conducerea în minutul 63, când Deco i-a pasat, la marginea careului mare, lui Cristiano Ronaldo, care l-a învins pe Petr Cech cu un şut plasat. Tehnicianul Karel Bruckner l-a aruncat în luptă şi pe uriaşul Jan Koler, încercând să forţeze egalarea, însă cehii s-au descoperit în apărare, iar în minutul 90, Cristiano Ronaldo a iniţiat un contraatac, finalizat de Quaresma.
În partida de pe „Stade de Geneve“, Cehia a avut doar două şuturi pe poartă, în timp ce lusitanii au trimis mingea pe poartă de 11 ori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS