17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii şi francezii, mulţumiţi cu remiza

Tricolorii şi francezii, mulţumiţi cu remiza

Jucătorii naţionalei României s-au arătat mulţumiţi de remiza din partida cu Franţa, apreciind că punctul obţinut s-ar putea dovedi decisiv în lupta pentru calificarea în sferturile de finală. Tricolorii au susţinut că jocul defensiv al reprezentativei noastre a fost determinat de valoarea adversarilor. De altfel, Adrian Mutu a recunoscut că el şi coechipierii săi s-au temut de confruntarea cu „cocoşii“.
„Ne-a fost frică de acest meci pentru că a fost primul, nu neapărat de francezi. Dacă pierzi prima partidă, e foarte greu să mai revii, iar acum e important să începem meciul următor de la unu, nu de la zero. Nu a fost o surpriză faptul că am făcut egal cu francezii, chiar dacă ştiam că sunt mai buni decât noi. Sper ca în următoarele meciuri să reuşim măcar ce am reuşit şi cu Franţa“, a spus Adrian Mutu.
În schimb, căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, a spus că naţionala României putea obţine chiar victoria dacă ar fi îndrăznit mai mult în ofensivă.
„Sunt mulţumit de jocul nostru. Am făcut foarte bine faza defensivă, ne-am aşezat excelent în teren şi am pus în practică foarte bine munca de la antrenamente. Au fost momente în care am simţit că puteam mai mult şi că, dacă încercam, le puteam pune probleme mai mari francezilor, dar e bine şi aşa. Suntem mulţumiţi de rezultat“, a spus Chivu.

Domenech: E dificil să joci cu România

Impresionat de jocul tactic al elevilor lui Victor Piţurcă, selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a spus că România le va pune mari probleme celorlalte două adversare din Grupa C, Italia şi Olanda.
„De la tragerea la sorţi am spus că această grupă va fi echilibrată. Acest meci a fost greu şi pentru noi, şi pentru români. Ştim că această grupă va fi grea până la final. Pot să vă spun că românii vor pune probleme mari şi celorlalte echipe. Vom vedea la final ce se va întâmpla. România a jucat de două ori cu Olanda în preliminarii şi e o formaţie solidă, bine organizată. Nici Olanda nu i-a dat gol în două jocuri. E greu să joci împotriva unei echipe ca România“, a spus Domenech.
La rândul său, experimentatul mijlocaş francez Claude Makelele a apreciat jocul defensiv al României, susţinând că tricolorii au evoluat fără greşeală.
„România este o echipă compactă şi defensivă. Se apără în bloc şi este foarte greu să găseşti spaţii de pătrundere. Am muncit toată săptămâna şi este păcat, pentru că ar fi trebuit să obţinem cele trei puncte. Nu suntem chiar atât de supăraţi. Am fi vrut să începem cu o victorie, dar nici acest egal nu este rău. Am încercat totul, pe flancuri, prin centru, dar nu am putut să ne creăm ocazii. România a jucat foarte bine în apărare şi nu a făcut nici o greşeală“, a precizat Claude Makelele.

L’Equipe: Românii au fost foarte bine organizaţi

Prestigiosul cotidian L’Equipe a remarcat organizarea tactică a naţionalei României, caracterizând echipa tricoloră ca fiind „precaută şi iritantă“.
„Echipa Franţei a obţinut doar un rezultat nul contra României, o echipă foarte bine organizată. E greu să obţii mai mult decât un punct atunci când ai tras un singur şut pe poartă. (…) Este dificil de zis în câte meciuri va arăta România virtutea arătată la Zürich, dar a fost precaută şi iritantă. A fost o partidă în care Chivu şi-a arătat clasa, iar Piţurcă a folosit o echipă defensivă, cu Goian, Tamaş, Raţ, Contra şi Rădoi. Esticii au avut un rol important în rezultatul obţinut de Franţa, pentru că au fost organizaţi fără greşeală şi au dat dovadă de o formă fizică bună“, a scris sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS