9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu l-a învins pe Mutu

Chivu l-a învins pe Mutu

Purtătorul tricoului cu numărul 10 al Fiorentinei nu a reuşit să se opună victoriei Interului, care s-a impus cu 2-0 în faţa toscanilor.

 

Etapa a 33-a a campionatului Italiei s-a încheiat cu partida dintre echipa lui Cristi Chivu, Inter Milano, şi Fiorentina lui Adrian Mutu. Câştig de cauză au avut gazdele, care s-au impus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Cambiasso (’55) şi Balotelli (’62).

Mutu a evoluat pe întreaga durată a partidei pentru Fiorentina, în timp ce Cristian Chivu a fost introdus pe teren în minutul 72, în locul italianului Materazzi. Cei doi jucători români au avut mai multe confruntări, iar Chivu a fost nevoit să-l şi faulteze pe colegul său de la naţională.

După victoria obţinută pe „Giuseppe Meazza“ în faţa propriilor suporteri, Inter, lideră în Serie A, păstrează un avans de patru puncte faţă de ocupanta locului secund, AS Roma, la rândul ei învingătoare cu 3-1 la Udine. În schimb, Fiorentina lui Adi Mutu se menţine pe locul al patrulea, ultimul care asigură participarea în preliminariile Ligii Campionilor. În spatele toscanilor, la patru puncte distanţă, se găseşte AC Milan, învinsă sâmbătă seară, la Torino, de Juventus, cu 3-2.

 

„Briliantul“ nu a mai strălucit

 

Toţi suporterii Fiorentinei îşi puseseră speranţele la meciul cu Inter în Adrian Mutu, dar, după cum scrie şi presa italiană, românul nu a mai repetat evoluţia extraordinară de joi, din meciul cu Eindhoven. Cu toate acestea, Mutu a fost în permanenţă un pericol pentru defensiva gazdelor. „Calităţi are şi s-a văzut. Nu s-a văzut, din păcate, forma din meciul cu PSV. Totuşi, cele mai importante ocazii ale Fiorentinei au pornit de la el. De obicei, Mutu se mobilizează în meciurile care contează, dar de data aceasta nu a reuşit să-şi pună amprenta asupra rezultatului. A contat şi evoluţia bună a lui Julio Cesar, care a scos tot“, a scris agenţia Datasport despre Mutu, pe care l-a notat cu 6,5. Celălalt român, Chivu, prezent pe teren 21 de minute, a primit 6. „A jucat puţin, când meciul era decis deja“, a notat Datasport.

 

S-a luat de Mancini

 

După încheierea partidei cu Inter Milano, Adrian Mutu l-a criticat pe un membru al staff-ului tehnic al gazdelor, cel mai probabil pe antrenorul Roberto Mancini, pentru indicaţiile pe care le-a dat tânărului Balotelli, autorul celui de-al doilea gol. În opinia românului, jucătorul era învăţat să se ajute de coate la duelurile aeriene. „La sfârşitul primei reprize, am văzut pe cineva îmbrăcat într-un echipament al Interului care îi spunea lui Balotelli să ridice coatele. Nu este frumos să vezi aşa ceva. Această persoană îi zicea să fie mai dur, iar mie mi s-a părut straniu că un jucător de 17 ani primeşte astfel de indicaţii. Cine era persoana respectivă? Nu ştiu, pentru că eu când jucam la Inter nu era aici“, a declarat pentru Gazzetta dello Sport, Adrian Mutu, component al grupării din Milano în sezonul 1999/2000, când „nerazzurrii“ erau antrenaţi de Marcello Lippi.

 

Codrea a luat un punct la Roma

 

Alt duel românesc în Serie A trebuia să aibă loc pe stadionul „Olimpico“ din Roma, acolo unde Lazio, echipă la care este legitimat Ştefan Radu, a întâlnit pe Siena lui Paul Codrea, partida încheindu-se la egalitate, 1-1. Radu nu a fost convocat însă la gazde de antrenorul Delio Rossi, românul privind meciul din tribună. Paul Codrea a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 59, când i-a luat locul lui Kharja. „A jucat 30 de minute şi a garantat un minimum de ordine la construcţia acţiunilor ofensive ale echipei Siena“, a scris agenţia Datasport despre Codrea, pe care l-a notat cu 6. Mijlocaşul gazdelor, Mutarelli, a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize, iar Loria a adus un punct oaspeţilor prin reuşita sa din minutul 89.

După acest rezultat de egalitate, Lazio ocupă locul 12 în clasament, la două puncte în spatele „biancocelestilor“, pe poziţia a 13-a aflându-se Siena.

 

Serie A, etapa a 33-a

Rezultate: Palermo – Catania 1-0, Juventus – Milan 3-2, Udinese – Roma 1-3, Reggina – Sampdoria 1-0, Genoa – Torino 3-0, Napoli – Atalanta 2-0, Lazio – Siena 1-1, Empoli – Parma 1-1, Livorno – Cagliari 1-2, Inter – Fiorentina 2-0.

 Clasament: 1. Inter 75 puncte; 2. AS Roma 71; 3. Juventus 61; 4. Fiorentina 56; 5. Milan 52; 6. Sampdoria 52; 7. Udinese 51; 8. Genoa 45; 9. Napoli 43; 10. Palermo 42; 11. Atalanta 41; 12. Lazio 40; 13. Siena 38; 14. Torino 34; 15. Catania 32; 16. Cagliari 32; 17. Parma 31; 18. Reggina 30; 19. Empoli 30; 20. Livorno 29.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII