23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRevanşă amânată

Revanşă amânată

„U“ Craiova – Rapid 1-1
Stadion „Extensiv“
, spectatori: 6.000
Au marcat: Fl. Costea ’25 / Boya ’15
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu (’57, Wobay), Prepeliţă (’80, Dina), Dilevski – A. Ionescu (’67, Luţu), Baird, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Rapid: D. Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici – Vasco Matos (’57, Herea), N. Grigore, Pancu (’49, Leonard), Cesinha – Boya (’64, Grigorie), Joao Paulo. Antrenor: Mircea Rednic.
Cartonaşe galbene: Mitchell, Bărboianu, A. Ionescu, Rose / Maftei.
Cartonaş roşu: Bozovici (’48).
Au arbitrat: A. Constantin – I. Popa, N. Megheşan.

Deşi suporterii craioveni considerau victoria echivalentă cu un trofeu, Ştiinţa a remizat cu Rapid şi a ratat şansa de a se răzbuna pe antrenorul Mircea Rednic. 

Încercând să-l surprindă pe „Puriu“, Nicolo Napoli a făcut câteva schimbări în formula de start a Ştiinţei. L-a băgat pe Dănănae fundaş dreapta şi l-a urcat pe Bărboianu mijlocaş, Andrei Ionescu a primit sarcini mult mai ofensive, iar Florin Costea a fost trimis în coasta fundaşilor rapidişti, dându-i o mai mare libertate vârfului adus de la Vâlcea. Nu a uitat să pună presiune pe el, spunând înainte de meci: „Am mare încredere în Costea şi cred că o să ne ajute să câştigăm“. Surprinzătoare a fost şi decizia de a-l lăsa pe Julius Wobay pe bancă, deşi leonezul fusese unul dintre eroii partidei de la Urziceni.
Alb-albaştrii au început curajos meciul şi au încercat să pună în pericol poarta adversă. Contrar cursului jocului însă, primii care au marcat au fost bucureştenii, după o fază în care partea dreaptă a apărării oltene, în frunte cu Dănănae, a fost depăşită uşor de Cesinha. Centrarea acestuia din urmă i-a prins pe picior greşit pe fundaşii centrali craioveni, iar Boya a pus latul pentru 0-1 (’15). Elevii lui Napoli nu au cedat şi au surprins adversarul zece minute mai târziu, când, angajat de Prepeliţă, Florin Costea a evitat ofsaidul şi a marcat pe lângă portarul Dani Coman.
Finalul primei părţi a jocului a adus alte trei ocazii în contul juveţilor, Baird (’41), Andrei Ionescu (’43) şi Fl. Costea (’45) ratând desprinderea pe tabela de marcaj.

Costea n-a vrut să fie erou

Repriza secundă a început furtunos. Mai întâi, Bozovici (’48) a fost eliminat pentru un cot în gât aplicat lui Bărboianu. Apoi, în minutul 54, Florin Costea a reuşit să obţină un penalti, fiind agăţat în careu de M. Constantin. Tot el a încercat să transforme, dar atacantului Ştiinţei parcă nu i-a păsat de crucile făcute de Ilie Balaci în tribune şi nici de prezicerile lui Napoli. A şutat slab, la semiînălţime, iar mingea a fost respinsă de Coman în bară.
Costea (’65) putea să răzbune ratarea de la penalti, dar şutul acestuia, de la 12 metri, a trecut mult peste poartă. Craiova a avut emoţii în minutul 68, când Joao Paulo, scăpat singur cu Bornescu, a izbutit să treacă mingea peste portarul craiovenilor, dar Dorel Stoica s-a repliat bine şi a oprit la timp mingea care se îndrepta spre gol. Finalul de meci a aparţinut alb-albaştrilor, care, cu Wobay şi Luţu în teren, au făcut spectacol, dar şi-au şi creat ocazii de a înscrie.
În minutul 72, arbitrul Augustus Constantin a anulat golul marcat cu capul de Baird, considerând că australianul a faultat în atac. Trei minute mai târziu, la o combinaţie dintre Luţu şi Wobay, care a ridicat tribunele în picioare, ultimul a şutat puternic, din poziţie ideală, dar Coman a reţinut.
Goal-keeper-ul rapidist a făcut apoi minuni la lovitura de cap a lui Baird (’77), dar şi la foarfeca lui Costea (’83). Giuleştenii au avut o singură tresărire, în ultimele minute ale întâlnirii, când Grigorie, dintr-o poziţie favorabilă, a şutat slab, iar Bornescu a reţinut.
Ştiinţa a scăpat printre degete o victorie pe care ar fi meritat-o după aspectul jocului şi a ratat ocazia de a se răzbuna pe antrenorul alb-vişiniilor, Mircea Rednic, pe care suporterii olteni îl acuză de retrogradarea din 2005. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII