9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContra a ajuns în sferturi

Contra a ajuns în sferturi

Getafe – Benfica 1-0
Stadion „Coliseum Alfonso Perez“
, spectatori: 34.000.
A marcat: Albin ’77.
Getafe: Abbondanzieri – Contra, Tena, Licht, Cotelo (Cortes ’75) – Celestini, Casquero, Gavilan (Fuertes ’80), Albin – Kepa (Signorino ’89), De La Red. Antrenor: Michael Laudrup.
Benfica: Quim – Nelson, Edcarlos (Sepsi ’74), Petit, Leo – Katsouranis, Rui Costa – Pereira (Di Maria ’59), Rodriguez, Nuno Gomes (Mantorras ’66) – Makukula. Antrenor: Fernando Chalana.
Cartonaşe galbene: Cotelo, Abbondanzieri, Licht / Katsouranis, Maxi Pereira, Edcarlos, Leo.
A arbitrat: Viktor Kassai (Ungaria).

Aşa cum era de aşteptat, Contra a ajuns cu Getafe în sferturile Cupei UEFA. Spaniolii erau înaintea întâlnirii cu Benfica la adăpostul victoriei cu 2-1 obţinute în Portugalia şi s-au impus până la urmă şi în faţa propriilor fani. 

Aflată la prima aventură europeană din istoria sa, echipa lui Cosmin Contra, Getafe, a reuşit să ajungă până în sferturile Cupei UEFA. Spaniolii au eliminat miercuri seară formaţia portugheză Benfica Lisabona, la care este legitimat şi Laszlo Sepsi, cu 1-0, în manşa a doua a optimilor de finală. Getafe se impusese şi în tur, pe „Da Luz“, cu 2-1.
Unicul gol al meciului de pe „Coliseum Alfonso Perez“ a fost marcat de Albin, în minutul 77. Antrenorul gazdelor, danezul Michael Laudrup, l-a introdus pe Contra în primul unsprezece şi a preferat să joace pe contraatac, aşteptând greşeala adversarului. Benfica a fost la un pas de gol în minutul 7, prin Makukula, dar, treptat, lusitanii s-au stins şi până la finalul primei părţi nu au pus în pericol poarta lui Abbondanzieri. Pe contraatac, spaniolii au depăşit de două ori greoaia defensivă a Benficăi, însă fără nici un rezultat pe tabelă.

Benfica nu a mai contat în repriza a doua

În repriza a doua, Benfica practic nu a mai contat. Getafe a controlat mijlocul terenului şi putea deschide scorul de câteva ori. Cosmin Contra a avut o evoluţie foarte bună şi a apărut chiar la finalizare la o fază de senzaţie facută de Getafe, fiind blocat de un fundaş al oaspeţilor. Inevitabilul s-a produs în minutul 77, când Albin a marcat un gol superb. Mijlocaşul lui Getafe l-a depăşit cu uşurinţă pe Katsouranis şi a trimis un lob peste portarul Quim, rămas fără replică. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic de consemnat, iar Getafe s-a calificat fără probleme în sferturile competiţiei.
Sepsi a intrat în minutul 74 la Benfica şi a încercat să anime jocul portughezilor, dar nici internaţionalul român de tineret nu a reuşit mare lucru. În jocul portughezilor s-a observat lipsa unor idei tactice clare, ei schimbându-l la începutul săptămânii pe antrenorul Jose Antonio Camacho cu Fernando Chalana, care nu a avut timp să pună la punct un sistem eficient la gruparea de pe „Da Luz“.

„Este o performanţă mare pentru Getafe“

La sfârşitul partidei de pe „Coliseum Alfonso Perez“, antrenorul gazdelor, Michael Laudrup, a declarat că accederea în sferturile Cupei UEFA reprezintă o performanţă remarcabilă pentru un club mic cum este Getafe. „Stau şi mă gândesc la această calificare în sferturile Cupei UEFA şi îmi dau seama că reprezintă o performanţă mare pentru club. Faţă de sezonul trecut, am jucat 12 partide în plus şi am putut să luptăm cu succes pe trei fronturi: campionat, Cupa UEFA şi Cupa Spaniei. Astăzi (miercuri – n.r.) am obţinut o victorie muncită, iar meritul cel mai mare îl au jucătorii. În prima repriză, jocul nostru a avut de suferit pentru că Benfica a avut o bună posesie a balonului. Ne-am revenit însă în partea a doua şi nu cred că poate fi pusă la îndoială calificarea noastră. Cred că putem să ajungem cel puţin până în semifinale“, a declarat Laudrup.

Cupa UEFA, optimi de finală
Rezultatele înregistrate în manşa a doua: Bayern München – Anderlecht 1-2 (în tur 5-1), Everton – Fiorentina 2-0, 2-4, după 11 m (în tur 0-2), PSV Eindhoven – Tottenham 0-1, 6-5 după 11 m (în tur 1-0), Zenit Sankt Petersburg – Olympique Marseille 2-0 (în tur 1-3), Hamburg – Bayer Leverkusen 3-2 (în tur 0-1), Getafe – Benfica 1-0 (în tur 2-1). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile Werder Bremen – Glasgow Rangers (în tur 0-2) şi Sporting – Bolton (în tur 1-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS