17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrânză, din nou pe podium

Brânză, din nou pe podium

Ana-Maria Brânză (Steaua Bucureşti) a ocupat locul trei în concursul feminin de spadă de la Barcelona, după ce a fost învinsă în semifinale de unguroaica Emese Szasz, cu scorul de 15-14. În drumul spre podium, Ana a câştigat în optimile de finală, în faţa italiencei Bianca Del Carreto, cu 15-13, şi a dispus, în sferturi, de Hajnalka Kiraly Picot (Franţa), cu 15-3. România a mai fost reprezentată la Barcelona, de încă o sportivă, Loredana Iordăchioiu, de la CSM Craiova, care s-a clasat pe locul 15. Ana- Maria Brânză a ajuns la al treilea podium, din cinci concursuri, în acest an, şi este destul de aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.
„Loredana Iordăchioiu mai trebuie să obţină clasări fruntaşe la următoarele concursuri, pentru a  spera la calificare“, a spus ieri antrenorul craiovean Dan Podeanu, selecţionerul echipei feminine de spadă a României. Brânză şi Iordăchioiu au fost însoţite la concursul din Spania de „secundul“ naţionalei, Cornel Milan, antrenor la Steaua Bucureşti.
La sfârşitul acestei săptămâni, echipa feminină de spadă a României va participa la alt concurs, un grand-prix, care se va desfăşura la Saint-Maure, o suburbie a Parisului. Din cauza lipsei banilor, Federaţia Română de Scrimă va suporta costurile pentru deplasare şi cazare, doar în cazul a doi membri din delegaţie, Ana Brânză şi antrenorul Dan Podeanu. Loredana Iordăchioiu va merge în Franţa, pe banii adunaţi de la sponsori, iar pentru Simona Alexandru va plăti clubul său, Steaua Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS