19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRusoaicele... un fleac pentru Oltchim

Rusoaicele… un fleac pentru Oltchim

Oltchim – Lada Togliatti 35 – 26
Sala Sporturilor „Traian“
, spectatori: 3.000.
Oltchim: Huţupan, Tolnai, Tamaş – Ivan, Vădineanu, Manea, Stanca (8), Meiroşu (7), Maier (7), Beşe (6), Olteanu (4), Lecuşanu (2), Ţăcălie (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.
Lada: Sidorova – Postnova (6), Davidenko (5), Vinogradova (5), Mocealina (4), Klimova (2), Cernoivanenko (2), Kurbanova (1), Boldîreva (1), Mutavieva. Antrenor: Aleksey Gumyanov.
Au arbitrat: Arkadiusz Solodko, Leszek Solodko (Polonia).
Observator EHF: Gustav Burziwal (Austria).

Oltchim a trecut la pas de Lada Togliatti şi semifinalele Ligii Campionilor sunt tot mai aproape de Vâlcea. 

Oltchim Râmnicu Vâlcea a făcut instrucţie cu vicecampioana Rusiei, Lada Togliatti, în faţa a peste 3.000 de vâlceni, care au umplut până la refuz tribunele Sălii „Traian“. Oaspetele au sperat la un rezultat bun preţ de numai cinci minute, timp în care au condus cu 1-0 şi 2-1. „Galacticele“ lui Gheorghe Tadici şi-au intrat apoi în mână şi în minutul 7 aveau deja 5-2, forţându-l pe tehnicianul Aleksey Gumyanov să ceară primul time-out al întâlnirii. Timpul de odihnă nu le-a ajutat prea mult pe oaspete, de la care numai campioana mondială, Ludmila Postnova, a contat în atac. La finalul primelor 30 de minute ale meciului, Vâlcea avea un avantaj de patru goluri, scor 16-12, dar Gheorghe Tadici tuna şi fulgera la cabine, pentru că apărarea olteană a luat un nou gol în ultimele trei secunde.

Spectacol şi două puncte mari

Debutul mitanului secund a fost echilibrat, cu o uşoară revenire a finalistelor Ligii Campionilor din sezonul trecut, iar în minutul 38 mai erau numai trei goluri avantaj: scor 21-18. A fost numai un simplu foc de paie şi, de atunci, pe teren a fost numai campioana României, care s-a dezlănţuit şi a condus şi cu zece goluri avans, scor 32-22. Din acel moment, Gheorghe Tadici a făcut semn că va da liber la spectacol şi chimistele s-au conformat. Adriana Nechita, servant, şi Vali Motogna, la finalizare, au reuşit să-i ducă în culmea fericirii pe cei 3.000 de olteni, cu două aeriene perfecte. La final a fost 35-26 pentru Oltchim, care şi-a luat o frumoasă revanşă după ce a pierdut Cupa Cupelor acum şase ani la Togliatti. Chimistele au ajuns la cota 3 în Grupa semifinală A şi mai au nevoie de patru puncte pentru a ajunge în careul de aşi al Ligii Campionilor Europeni.

„Victorie muncită“

Gheorghe Tadici a recunoscut la finalul întâlnirii că se aştepta la un succes la cinci-şase goluri diferenţă şi că aceste două puncte fac din Oltchim una dintre favorite la calificarea în semifinale: „E adevărat, am declarat că promit un succes la peste patru goluri diferenţă. A fost o victorie muncită, în faţa unui adversar puternic. Acum o să se găsească persoane care vor spune că de ce nouă şi nu zece sau 11 goluri diferenţă… Pe noi nu ne interesează, mergem mai departe şi vrem să ne îndeplinim obiectivul de calificare în semifinale. În primul rând, vreau să ne calificăm pe mâna noastră, să nu depindem de alte rezultate. Normal că ne dorim să terminăm pe primul loc al clasamentului, dar importantă este calificarea. De acum încolo avem la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti întâlnirea de la Gyor, formaţie despre care avem toate informaţiile necesare. Ne gândim la o victorie, la un rezultat de egalitate sau măcar la o înfrângere la puţine goluri, dar ultima variantă nu mă mulţumeşte. Oricum, dacă ne va reuşi planul tactic, sunt sigur că vom face un rezultat mare“.

Gâlcă, implorată să nu plece

Încă din momentul în care cele două formaţii şi-au făcut apariţia pe teren, cei peste 3.000 de olteni din Sala „Traian“ i-au scandat numele pivotului Ionela Gâlcă şi au implorat-o să nu plece la marea rivală, Rulmentul Braşov. „Ionela, te iubim, nu pleca de la Oltchim“ a fost sloganul cel mai des strigat de „Brigada Zăvoi“ pe parcursul celor 60 de minute ale întâlnirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS