9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJulius Wobay nu a primit viză de intrare în Turcia

Julius Wobay nu a primit viză de intrare în Turcia

Mijlocaşul din Sierra Leone riscă să rămână acasă, el neprimind încă undă verde de la ambasada Ţării Semilunei.

După o săptămână de antrenamente în Bănie, Ştiinţa a luat drumul Turciei, pentru 18 zile alb-albaştrii urmând să efectueze un stagiu de pregătire în însorita Antalya. Stoica şi compania au făcut ieri-dimineaţă pentru ultima dată cunoştinţă cu vremea din Bănie, Nicolo Napoli programând un ultim antrenament înainte de plecare. Jucătorii au dat testul Cooper pe pista de pe stadionul „Ion Oblemenco“, tehnicianul italian edificându-se asupra nivelului de pregătire fizică a fiecăruia.
Napoli a împărţit lotul în două echipe, în prima fiind incluşi fotbaliştii consideraţi de bază, plus Gîngioveanu, din categoria aspiranţilor. Cel mai bine a ieşit Andrei Ionescu, mijlocaşul de 19 ani al Universităţii parcurgând cei 3.200 de metri în 12 minute, el fiind urmat de căpitanul Dorel Stoica, de Prepeliţă şi Gîngioveanu. Din lotul de bază, ultimul s-a clasat portarul Mircea Bornescu, penultimul ieşind Julius Wobay. Singurul care n-a efectuat testul a fost Baird, australianul fiind uşor accidentat.
În ceea ce-l priveşte pe Wobay, mijlocaşul leonez trece prin mari emoţii, el riscând să rateze „sejurul“ din Antalya. Deşi au depus documentele necesare obţinerii vizei jucătorului african încă de pe 18 decembrie, oficialii Ştiinţei nu au primit un răspuns favorabil până aseară. Cei de la Ambasada Turciei din Capitală susţin că trebuie să primească acordul Ministerului turc de Externe pentru a-i da undă verde lui Wobay să intre în ţara semilunei, iar acesta trebuie să vină mai întâi de la Ministerul de Interne. Fotbalistului din Sierra Leone i s-a imputat, neoficial, şi faptul că are prea multe vize de Cipru, ţară pentru care Turcia şi Grecia se află în litigiu.
Sunt însă speranţe ca jucătorul leonez să primească viză în această dimineaţă şi astfel să poată fi alături de colegii săi, care vor decola la ora 10.45 de pe Aeroportul „Henri Coandă“. Oltenii au ajuns aseară în Bucureşti, înnoptând la hotelul Confort. 

Napoli va schimba sistemul de joc

Antrenorul Nicolo Napoli a afirmat la plecarea din Craiova că în cantonamentul din Turcia va pune la punct alt sistem de joc. „Sunt conştient de valoarea lotului, acum nu-mi mai rămâne decât să implementez noul sistem de joc, 4-3-2-1. Sunt suficiente cele cinci amicale. Şi dacă am fi adus jucători noi, tot atâtea am fi disputat. Băieţii se vor bucura că au scăpat de alergări, vor lucra numai cu mingea“, a precizat Napoli, care s-a declarat încântat de faptul că Florin Costea ar putea părăsi Antalya pentru amicalul echipei naţionale cu Israel: „Dacă am fi avut zece jucători convocaţi, le-aş fi dat drumul tuturor. Este şi în interesul clubului“.
Alb-albaştrii vor fi aşteptaţi în Turcia de managerul sportiv Ovidiu Stîngă, acesta fiind, de altfel, conducătorul întregii delegaţii oltene. „Olandezul“ a ajuns deja în Antalya, împreună cu formaţia a doua, şi a avut misiunea să se ocupe şi de asigurarea condiţiilor necesare primei echipe. Ştiinţa va fi cazată în complexul hotelier de cinci stele Arcadia din regiunea Belek, aflat la 30 de kilometri de aeroportul din Antalya, stabiliment care dispune de nouă terenuri de antrenament.
Lotul pe care Napoli, Gane şi Crişan îl au la dispoziţie este format din 24 de jucători: Bornescu, Bănică, Lung jr., D. Stoica, Mitchell, Dănănae, Curteanu, V. Găman, Dilevski, Rose, Dina, Buşu, Săceanu, A. Ionescu, Prepeliţă, Wobay, Fl. Costea, Tănasă, Luţu, Baird, Gîngioveanu, Bărboianu, Barbu şi M. Costea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII