10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKovalainen, coechipier cu Hamilton

Kovalainen, coechipier cu Hamilton

Oficialii McLaren-Mercedes au confirmat cooptarea pilotului finlandez, sperând totodată în rezultate notabile în 2008.

Echipa de Formula 1 McLaren-Mercedes a încheiat favorabil tratativele cu Heikki Kovalainen, pilotul finlandez semnând un contract „de lungă durată“. Kovalainen, care a debutat în acest an în „Marele Circ“ făcând echipă cu Giancarlo Fisichella la Renault, îşi va începe activitatea la McLaren din ianuarie.
„Am avut mai multe opţiuni şi, ca de obicei, am vrut să ne asigurăm că avem cel mai competitiv echipaj de piloţi şi cred că Lewis şi Heikki vor face o combinaţie formidabilă. Ambii au avut un sezon de debut 2007 grozav şi îşi doresc enorm să câştige şi să fie cei mai buni. Heikki a lăsat o impresie foarte bună şi performanţele de până acum ale lui Lewis au fost ieşite din comun. Sunt sigur că se vor împinge unul pe celălalt către limite pe circuit. În plus, Pedro va rămâne principalul nostru pilot de teste, avându-l în continuare aproape pe Gary. Avem deci un pachet puternic şi aşteptăm cu nerăbdare sezonul 2008“, a spus Martin Whitmarsh.
„Heikki este un pilot talentat care şi-a arătat capacitatea pe parcursul sezonului de debut în Formula 1. Cea mai impresionantă performanţă a sa a fost în Marele Premiu al Japoniei, unde a terminat al doilea, în spatele lui Lewis, în condiţii extrem de dificile, fiind un pilot rapid. Toată echipa aşteaptă cu nerăbdare un parteneriat plin de succese“, a completat Norbert Haug, vicepreşedintele diviziei motorsport a Mercedes-Benz.

Kovalainen este bucuros

Finlandezul Heikki Kovalainen, de 26 de ani, 172 cm şi 66 kg, a „alergat“ în sezonul trecut pentru Renault în 17 curse, cel mai bun rezultat al său fiind locul secund în MP al Japoniei, cumulând 30 de puncte. Kovalainen a afirmat că este bucuros de trecerea la McLaren, promiţând că va face tot posibilul să se ridice la nivelul aşteptărilor.
„Sunt foarte fericit că m-am alăturat unei echipe ca McLaren-Mercedes. Până acum am fost uimit de dedicarea şi angajamentul pe care le-am văzut în întreaga organizaţie. Ca şi finlandez, este o onoare pentru mine să calc pe urmele lui Mika şi Kimi. Nu am petrecut prea mult timp alături de Lewis până acum, dar, din câte am aflat, cred că vom lucra bine împreună şi vom face tot ce vom putea pentru echipă“, a spus Heikki Kovalainen.
La rândul său, Lewis Hamilton a declarat: „Aştept cu nerăbdare sezonul 2008 şi să lucrez cu Heikki. Împreună cu echipa vom face tot ce vom putea pentru a ne asigura că vom fi bine pregătiţi pentru campionat. Primul meu an din Formula 1 a fost incredibil şi am fost extrem de norocos că l-am făcut alături de McLaren-Mercedes şi sper ca Heikki să se bucure la fel de mult ca şi mine de primul an petrecut aici“.
Monopostul de specificaţie 2008 al McLaren-Mercedes, MP4-23, va ieşi pentru prima oară pe pistă cu ocazia unui test privat al McLaren la Jerez, în a doua săptămână a lunii ianuarie, echipa anunţând că încă nu s-au stabilit date precise cu privire la lansarea oficială a maşinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS