11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia ia startul cu Suedia

România ia startul cu Suedia

Tricolorele vor debuta astăzi contra Suediei la turneul final şi vor termina grupa cu Norvegia. Optimismul a pus stăpânire pe întreg lotul de jucătoare pregătit de Gheorghe Tadici.

Naţionala de handbal feminin a României va debuta astăzi la Cupa Mondială, cea mai tare competiţie amicală, organizată în Danemarca. Trupa antrenată de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, din care fac parte 13 vâlcence, se vor lupta pentru cele două locuri calificante cu Suedia, Franţa şi Norvegia.
În meciul de debut, de astăzi, de la ora 15.00, România va da piept cu Suedia, formaţie pe care tricolorele o cunosc foarte bine. Luca şi compania au jucat contra nordicelor şi barajul de calificare la Campionatul Mondial, reuşind să se impună în ambele dispute şi să obţină biletele pentru Franţa fără prea mari probleme. Româncele sunt favorite la victorie şi de această dată şi promit să trateze cele 60 de minute cu maximă seriozitate. Mâine şi joi, elevele lui Tadici vor întâlni Franţa, de la ora 15.00, respectiv Norvegia, de la ora 19.00, partide decisive pentru accederea în semifinale.

Cu Rusia în finală?

Cupa Mondială se îndreaptă şi la această ediţie spre o finală între România şi Rusia, o reeditare a ultimului act de anul trecut, dar şi a finalei Campionatului Mondial de acum doi ani. De fiecare dată, rusoaicele, antrenate de Trefilov, au reuşit să se impună, iar tricolorele îşi doresc nespus de mult revanşa. „Această competiţie este pentru noi o verificare bună înainte de turneul final al mondialelor din Franţa. Pentru handbalistele de la Oltchim va fi un bun prilej pentru a prinde curaj înainte de partida cu Viborg, din Liga Campionilor. Asta nu înseamnă că nu ne dorim trofeul. Acum putem bate Rusia după ce handbalistele de la Vâlcea au un ascendent moral după succesul cu Zvezda din Supercupa Europei“, a spus Gheorghe Tadici.
Din formaţia României lipsesc Roxana Gheorghe, Roxana Gatzel, Raluca Ivan (toate de la Oltchim) şi Cristina Vărzaru (Viborg), toate din pricina unor probleme medicale, şi Carmen Amariei Lungu, care a fost suspendată doi ani de FRH.
Lotul României la Cupa Mondială: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Talida Tolnai (portari); Valentina Ardean, Ramona Maier, Ionela Stanca, Oana Manea, Adriana Olteanu, Adina Meiroşu, Valeria Beşe, Steluţa Luca, Clara Vădineanu, Narcisa Lecuşanu (toate de la Oltchim), Aurelia Brădeanu (Gyor), Cristina Neagu, Simona Gogârlă (ambele de la Rulmentul Braşov).

Seviştean face antrenamente cu cinci jucătoare

În acest timp, secundul de la Oltchim, Popa Seviştean, face antrenamente la sala „Traian“ cu cele trei handbaliste neselecţionate la lot, Roxana Gheorghe, Roxana Gatzel, Raluca Ivan, şi cu junioarele Adriana Ţăcălie şi Daniela Băbeanu. Vestea bună este că problemele medicale ale Ralucăi Ivan sunt mai puţin grave decât se credea iniţial şi ex-zălăuanca va putea fi pe teren contra danezelor de la Viborg. De asemenea, cei doi centri de meserie ai Oltchimului, Gheorghe şi Gatzel, şi-au reluat antrenamentele după intervenţiile chirurgicale suferite, dar au şanse minime să joace în grupele Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS