9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, bătuţi în ultimul minut

Pandurii, bătuţi în ultimul minut

Poli Iaşi – Pandurii 1-0
Stadion
„Emil Alexandrescu“, spectatori 3.000.
A marcat: Miclea ’89.
Poli: Brăneţ – Homei, Onuţ, Kalai, Munteanu – Sfârlea, Mijin, Naidin (’46, Milea), Silvăşan (’72, Bakovic) – Cernoch (’56, Miclea), Bâlbă. Antrenor: Ionuţ Popa.
Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache (’55, M. Voicu), Vătavu, Stângă, Orac (’77, Rusu) – Al. Piţurcă, Stromajer (’64, I. Iordache). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Onuţ, Homei / Dossey.
Au arbitrat: L. Dansa – I. Onicaş, D. Burloiu

Pandurii Târgu Jiu este la a treia înfrângere consecutivă în Liga I, după ce a pierdut şi jocul de la Iaşi, scor 1-0, în ultimul minut de joc.

„Pandurii ne este superioară“, spunea antrenorul gazdelor, Ionuţ Popa, în avancronica meciului, şi a avut dreptate. Cel puţin, în prima repriză, oltenii au dominat şi au dat cu piciorul la două ocazii imense prin Alexandru Piţurcă şi Orac, surprizele lui Eugen Neagoe din primul unsprezece. „Geană“ l-a preferat pe Daniel Orac în partea stângă, în timp ce Ilie Iordache a luat loc pe banca de rezerve, iar Piţurcă a profitat de absenţa lui Liviu Mihai, suspendat, şi şi-a făcut loc printre titulari, în ciuda prestaţiei slabe cu Universitatea Craiova.
Fără nici o victorie în deplasare în acest sezon şi cu perspectiva celor patru meciuri infernale cu CFR Cluj, Rapid, Urziceni şi Dinamo, Pandurii Târgu Jiu a apăsat pe acceleraţie încă din debut şi prima şansă de gol a apărut după şapte minute. Alex Piţurcă a scăpat singur cu portarul Brăneţ, l-a driblat, dar a şutat în Onuţ, aflat pe linia porţii. Patru minute mai târziu, Orac a prins un şut sănătos din voleu, de la marginea careului, însă Brăneţ a fost la post. Duelul Orac – Brăneţ s-a reeditat în minutul 17, cu acelaşi câştigător. Scăpat de la centrul terenului singur cu portarul advers, jucătorul lui Neagoe s-a pierdut cu firea şi a şutat în goal-keeper-ul lui Popa. Poli Iaşi nu a contat în prima jumătate de oră a meciului. Abia puţin după minutul 30 gazdele au fost resuscitate de şansa lui Bâlbă, care a scăpat singur pe partea stângă, a lobat balonul peste Dossey, dar nu l-a mai ajuns.
Cele două formaţii s-au complăcut în continuare într-un joc încâlcit, fluierul de final de repriză punând capăt unei părţi a jocului în care Pandurii a regretat ocaziile ratate, iar Poli Iaşi a răsuflat uşurată.

Djapka a dat-o în bară

Moldovenii au replicat timid odată cu revenirea de la cabine, iar încercarea lui Sfârlea din lovitură liberă de la 22 de metri nu a schimbat tabela, balonul poposind pe plasa porţii lui Dossey. Ivorianul Djapka a avut ghinion în minutul 53, când a pătruns în careul advers, însă mingea şutată din unghi a nimerit stâlpul porţii lui Brăneţ. „Geană“ l-a trimis în teren şi pe Ilie Iordache şi, la două minute de la intrare, acesta l-a depăşit pe Homei, a pătruns în careu, a şutat la colţul scurt, dar Brăneţ a jucat din nou rolul salvatorului, reuşind să respingă spectaculos.
Cum ratările se răzbună mai mereu, gazdele a reuşit să ia toate punctele cu singurul lor şut pe spaţiul porţii. Miclea a trimis imparabil, sub transversală, în minutul 89, şi gorjenii s-au întors din a treia deplasare consecutivă cu traista goală.

Aniversare tristă pentru Rus

Alin Rus a fost desemnat căpitan de echipă la Iaşi, chiar dacă Stângă s-a aflat şi el în teren. Antrenorul Eugen Neagoe i-a oferit banderola lui Rus deoarece acesta şi-a serbat ieri ziua de naştere, împlinind 32 de ani. Pandurii Târgu Jiu a jucat în premieră în echipament verde oferit de firma Uhlsport. Deoarece culorile oficiale ale celor două echipe sunt alb şi albastru, oltenii, în calitate de oaspeţi, au fost nevoiţi să utilizeze noul echipament de rezervă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS