9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, antrenorul de cursă lungă

Neagoe, antrenorul de cursă lungă

Eugen Neagoe este unul din cei cinci tehnicieni din Liga I care s-au aflat şi anul trecut pe banca aceleiaşi formaţii.

Cvintetul antrenorilor longevivi din Liga I este alcătuit din Petre Grigoraş (Oţelul Galaţi), Ovidiu Sabău (Gloria Bistriţa), Marius Lăcătuş (UTA), Ionuţ Popa (Poli Iaşi) şi Eugen Neagoe (Pandurii Târgu Jiu). Stabilitatea la nivelul conducerii, al lotului de jucători şi al băncii tehnice este o condiţie esenţială pentru a obţine rezultate în fotbal, iar Pandurii este o dovadă că acest algoritm al performanţei este valabil. Gruparea gorjeană, sub comanda lui Eugen Neagoe, şi-a îndeplinit obiectivul sezonul trecut, clasându-se pe locul 11, şi în plus a jucat o semifinală de Cupa României. „Geană“ a primit credit în continuare, a transferat în pauza competiţională jucătorii de care avea nevoie, iar prestaţia echipei în primele cinci jocuri ale acestui sezon este la nivelul aşteptărilor.  
„Jocul echipei contează mai mult decât longevitatea antrenorilor. Şi rezultatele, pentru că dacă ai rezultate bune e normal să ai şi atmosferă bună la echipă. Este logic ca atunci când nu sunt prea multe schimbări de antrenor sau în lot să fie şi rezultate. Nu întâmplător Bistriţa a avut un parcurs destul de bun în ultimii doi ani, pentru că e acelaşi antrenor acolo şi cunoaşte bine şi jucătorii pe care îi are. Chiar dacă în fiecare întrerupere, iarna sau vara, mai aduce jucători, el ştie de ce are nevoie şi nu întâmplător are şi rezultate bune. Iaşiul este, de asemenea, o echipă care are acelaşi antrenor de doi ani şi jumătate sau trei şi nu a avut probleme în nici un campionat. În momentul când se schimbă foarte des şi jucătorii, şi antrenorii, atunci pot să intervină şi ceva probleme. Pentru că venind un antrenor nou, nu are cum să-i cunoască foarte repede pe jucători, are nevoie de timp. Vin şi jucători noi, unii se pot acomoda, dar alţii nu, chiar dacă sunt valoroşi“, a explicat Neagoe.
Consilierul Şcolii Federale de Antrenori, Dan Firiţeanu, susţine că nu se poate vorbi de longevitate după numai un sezon pe banca tehnică a aceleiaşi echipe, oferind exemple din Anglia, unde munca tehnicienilor la conducerea unei echipe se contorizează în decenii. „Numai în România se poate vorbi de longevitatea antrenorului după un singur an. Putem vorbi de longevitate în Anglia, unde Ferguson stă de mai bine de 20 de ani la Manchester United, Arsene Wanger, de zece ani la Arsenal, Rafa Benitez, de trei-patru ani la Liverpool, aşa se poate deconta munca unui antrenor. Am văzut o emisiune când Trappatoni era la Bayern München şi spunea la o conferinţă de presă: „Noi, antrenorii, suntem nişte idioţi. Azi ne puneţi şi mâine vreţi rezultate“, a afirmat Firiţeanu.

Condescu, cu ochii pe bosniaci

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, va urmări astăzi din tribunele stadionului „Municipal“ din Râmnicu Vâlcea jocul dintre naţionalele de tineret ale României şi Bosniei, fiind interesat de goal-keeper-ul formaţiei vizitatoare. Condescu încearcă să găsească soluţii de viitor pentru postul de portar, având în vedere vârsta actualilor componenţi ai trupei lui Neagoe, Adnan Guso (32 de ani), Robert Bălăeţ (33 de ani) şi Ibrahim Dossey (35 de ani).
Gruparea gorjeană şi-a asigurat în această vară semnătura unui portar de mare viitor, Victor Râmniceanu (17 ani), care a fost împrumutat pentru două sezoane formaţiei de Liga a II-a CSM Râmnicu Vâlcea, unde are prestaţii lăudabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS