11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără pretenţii în Giuleşti

Fără pretenţii în Giuleşti

Rapid – Universitatea 2-0
Stadion
„Valentin Stănescu“, spectatori: 6.000.
Au marcat: Cesinha ’79, Dobroiu ’90.
Rapid: D. Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici – E. Dică, C. Lazăr (’70, Dobroiu), Măldărăşanu (’60, Grigorie) – Cesinha, Mazilu, Burdujan (’46, Buga). Antrenor: Cristiano Bergodi.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, Ciucă, Mitchell, Rose – D. Stoica, Prepeliţă (’80, Gărgălie), Săceanu (’86, Velcovici) – Dilevski, Dina (’64, Stoianof), Fl. Costea. Antrenor: Ovidiu Stîngă.
Cartonaşe galbene: Cesinha, Coman / Dănănae (2), Mitchell, Dilevski.
Cartonaş roşu: Dănănae (’76).
Au arbitrat: Cr. Balaj – I. Onicaş, C. Savu.

Şocul Ovidiu Stîngă nu a avut efectul scontat la Universitatea Craiova, care aseară a fost învinsă în Giuleşti de Rapid cu scorul de 2-0. Chiar dacă victoria trupei lui Bergodi s-a conturat în minutele de final, când alb-albaştrii erau în inferioritate numerică, prestaţia oltenilor este departe de ceea ce se aşteaptă de la ei. Ştiinţa este la a cincea înfrângere consecutivă şi criza se prelungeşte. 
Cu Ciucă în postura de căpitan, Universitatea a încercat să arate o altă faţă în Grant. Juveţii au stat mult mai bine în teren în comparaţie cu meciurile precedente şi i-au cam chinuit pe giuleşteni în prima repriză. Cu doi închizători, Săceanu şi D. Stoica, oltenii au încercat să taie de la mijlocul terenului atacurile Rapidului, echipă care s-a apropiat de puţine ori periculos de poarta lui Bornescu.
Prima fază a meciului a aparţinut Ştiinţei, centrarea în careu a lui Dilevski fiind irosită de Dina, care a încercat o reluare spectaculoasă cu călcâiul (‘2). Craiovenii şi-au trecut în cont în această primă parte încă trei ocazii de poartă, prin Dina, care a şutat slab din afara careului, din poziţie bună (’11), Stoica, din lovitură liberă (’15), şi Fl. Costea, care a trimis peste poartă, din careu, după ce a întors elegant un fundaş (’22). De partea cealaltă, ocaziile giuleştenilor, tot patru, au fost mult mai clare, dar Bornescu a fost de fiecare dată la post. Portarul oltean s-a opus la reluarea din careu a lui Cesinha (‘9), la lovitura de cap a lui Maftei (’20), la şutul lui Burdujan (’30) şi la centrarea lui E. Dică (’38).
Începutul de meci a fost precedat de incidente între galerii, autocarele cu suporterii sosiţi de la Craiova fiind atacate de câţiva zeci de fani ai Rapidului. Aceştia au aruncat cu fumigene şi sticle de suc, trei dintre ei fiind reţinuţi de jandarmi. Forţele de ordine au avut de lucru şi cu suporterii olteni, cu care s-au răfuit în pauza meciului.

Rapid a dominat clar repriza secundă

Partea secundă a fost la discreţia giuleştenilor, care au început repriza în forţă, irosind patru ocazii clare de gol în interval de zece minute. Eroul Ştiinţei a fost Bornescu, care a respins miraculos şuturile lui Maftei şi Măldărăşanu şi lovitura de cap a lui M. Constantin, fiind salvat în minutul 55 de eroarea lui Buga, ce nu a putut relua din faţa porţii o minge pe care scria gol. Atacurile în valuri ale Rapidului i-au descumpănit pe alb-albaştri, care nu s-au mai regăsit. Pe fondul dominării gazdelor, Costea a avut o tresărire în minutul 71, când a fost blocat în careu de Coman, după o acţiune personală.
Universitatea a căzut definitiv în minutul 76, când Dănănae a încasat al doilea galben pentru un henţ la mijlocul terenului şi a fost eliminat. Cu un om în plus, Rapid a forţat şi a marcat peste trei minute, brazilianul Cesinha preluând o minge la marginea careului şi învingându-l pe Bornescu cu un şut din întoarcere la care portarul craiovean nu a avut replică. Şi, totuşi, Ştiinţa putea egala în minutul 85, când Stoianof şi Costea au scăpat spre poarta adversă. Primul a fost blocat de Coman, dar mingea a ricoşat la Costea, care, cu poarta goală, a trimis plasat şi i-a dat prilejul lui Maftei să-şi slaveze echipa. Mai mult, Rapid a punctat încă o dată, în minutele de prelungire, prin Dobroiu, scăpat singur cu Bornescu, iar Universitatea şi-a trecut în cont a cincea înfrângere consecutivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

80 COMENTARII