11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLili Popescu, aproape de baremul pentru JO

Lili Popescu, aproape de baremul pentru JO

Atleta Liliana Popescu, de la CSM Craiova, nu a reuşit duminică seară să ajungă în finala cursei de 800 m din cadrul Mondialului de la Osaka, ea clasându-se pe locul cinci într-una dintre seriile semifinale. Cu timpul de 2:00,07, eleva lui Bogdan Popescu a fost foarte aproape de realizarea baremului de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing, care este de două minute. Totuşi, „Nikita“, aşa cum i se spune Lilianei, a înregistrat la Osaka cea mai bună performanţă a sa în 2007.
Ieri-dimineaţă, Nicoleta Grasu s-a calificat în finala de la aruncarea discului, după ce a ocupat locul doi în serie, cu performanţa 64,26 m. Pe prima poziţie s-a clasat nemţoaica Franka Dietzch (65,17 m), principala contracandidată a Nicoletei la cucerirea medaliei de aur în finala care va avea loc mâine seară. La 400 m garduri, vâlceanca Ionela Târlea s-a calificat în semifinale, clasându-se pe locul patru în seria sa, cu 55,90 – cel mai bun rezultat personal al sezonului.
„Lungimista“ Alina Militaru a avut ghinion, ocupând locul opt în grupa B de calificări, cu 6,58 m. Sportiva de 25 de ani a rămas astfel prima sub linie, pentru un centimetru, Tiana Madison din SUA urcând în lupta pentru medalii, cu un rezultat de 6,59 m.

Casandra, cel mai bun rezultat al României

În partea a doua a zilei de ieri, Cristina Casandra a reuşit cel mai bun rezultat pentru delegaţia României, clasându-se pe locul şase în finala probei de 3.000 metri obstacole. Casandra a fost cronometrată cu 9:29,63, câştigătoarea cursei fiind rusoaica Yekaterina Volkova (9:06,57), care a stabilit un nou record al competiţiei. Ionela Târlea nu a reuşit să acceadă şi în finala de la 400 m, ocupând doar locul şapte în semifinală, cu timpul de 51,62.
Astăzi vor intra în concurs alţi patru români: Mihaela Melinte şi Bianca Perie (ambele la aruncarea ciocanului, în calificări), Ioan Vieru (400 m, în serii) şi Ionela Târlea (la 400 m garduri, cu începere de la ora locală 21.48).  
În afară de Târlea, atletismul oltean va mai fi reprezentat la Campionatul Mondial de la Osaka de Claudia Ştef, Nuţa Olaru (ambele de la CSM Craiova), care vor lua startul în probele de 20 kilometri marş (31 august), respectiv maraton (2 septembrie), Cristina Vasiloiu şi Daniela Donisă (ambele de la CS Olimpic Craiova). Cele două sportive de la CS Olimpic împreună cu antrenorul Doru Roşca au plecat abia duminică spre Japonia, urmând să participe mâine în proba de 1.500 m.

Tyson Gay, campion la 100 de metri

Americanul Tyson Gay a câştigat aurul în proba de 100 de metri, fiind cronometrat cu timpul de nouă secunde şi 85 de sutimi, devansându-i pe Derrick Atkins (Bahamas, 9,91) şi pe jamaicanul Asafa Powell (9,96), care este şi deţinătorul recordului mondial.
Pentru atletul american, de 25 de ani, al cărui record personal la această probă este de nouă secunde şi 84 de sutimi, această victorie este prima din carieră. Gay, care a apărut pe scena internaţională în 2006, a cucerit titlul mondial după ce, în 2005, la Helsinki, medalia de aur în proba de 100 de metri a fost câştigată de alt american, Justin Gatlin, suspendat pentru dopaj anul trecut.
Jamaicanul Asafa Powell a doborât în trei rânduri recordul mondial la 100 de metri, însă nu a reuşit să-şi treacă în cont nici un titlu mondial, după ce în 2003 a fost descalificat în sferturile probei, iar în 2005 a absentat, în timp ce la JO din 2004 a terminat pe locul cinci. Ocupantul locului secund la Osaka, Derrick Atkins, care are 23 de ani, a câştigat prima medalie din carieră.
Dacă Tyson Gay a devenit noul campion mondial la 100 de metri, Valerie Adams este noua campioană mondială la aruncarea greutăţii, după ce a reuşit o performanţă de 20,54 metri. Adams a fost urmată de Nadejda Ostapciuk (Belarus), cu 20,48 metri, şi Nadine Kleinert-Schmitt (Germania), cu 19,77 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU