9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a învins campioana Cehiei

Oltchim a învins campioana Cehiei

Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins ieri campioana Cehiei, Slavia Praga, cu scorul de 37-21 (20-10), în meciul de debut la turneul de pregătire de la Debrecen, în Ungaria. Oltchim a condus încă din debut, cu 6-0 (minutul 5) şi 14-4 (minutul 16), fiind doar o formalitate pentru campioana României să obţină victoria. Marcatoarele echipei Oltchim au fost: Nechita – 9, Ivan – 6, Lecuşanu – 5, Gîlcă şi Puşcaşu – câte 4, Meiroşu şi Vădineanu – câte 3, Săbeanu – 2, Beşe – 1.
Turneul se desfăşoară pe durata a două zile, iar Oltchim a jucat aseară încă un meci în grupa A, cu Iuventuta Michalovce, campioana Slovaciei, urmând ca astăzi să dispute ultimele partide.
Campioana României la handbal feminin şi câştigătoarea Cupei Cupelor, Oltchim, va evolua, pe 22 septembrie, cu finalista Ligii Campionilor, Lada Togliati, din Rusia, în semifinalele Supercupei Europei, competiţiei ce se va desfăşura la Râmnicu Vâlcea.
În cealaltă semifinală a Supercupei Europei, se vor întâlni, tot pe 22 septembrie, câştigătoarea Ligii Campionilor, formaţia daneză Slagelse, şi câştigătoarea Cupei EHF, Zvezna Zvenigorod (Rusia). Finalele sunt programate pe 23 septembrie.
La propunerea clubului Slagelse, EHF a aprobat ca fiecare echipă să aibă un lot mai mare, de 19 jucătoare, cu trei mai mult decât în mod obişnuit, iar pe foaia oficială să fie trecute 16, cu două mai mult decât de obicei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS