14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, învins de foştii coechipieri

Chivu, învins de foştii coechipieri

Supercupa Italiei

Inter Milano – AS Roma 0-1

Stadion „Giuseppe Meazza“, Milano, spectatori: 55.000.

A marcat: De Rossi (’78 – p)

Inter: Julio Cesar – Burdisso (’87 Cruz), Cordoba, Materazzi, Chivu – Vieira (’67 Cambiasso), Dacourt (’53 Figo), Zanetti – Stankovic – Ibrahimovic, Suazo. Antrenor: Roberto Mancini.

AS Roma: Doni – Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto – De Rossi, Aquilani – Taddei, Giuly (’73 Brighi), Vucinic (’90 Rosi) – Totti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Cartonaşe galbene: Tonetto, Stankovic, Panucci, Materazzi.

Arbitru: Roberto Rosetti (Torino).

La prima confruntare cu fosta echipă, Chivu a trebuit să se recunoască învins. Românul a pierdut cu Inter Supercupa Italiei, chiar la Milano.

Primul meci oficial al lui Cristian Chivu în tricoul Interului a coincis cu prima întâlnire cu foştii coechipieri de la AS Roma. „Nerazzurri“, campioni en-titre, au fost învinşi duminică seară, chiar în faţa propriilor suporteri, cu scorul de 1-0, în Supercupa Italiei. Unicul gol al meciului jucat pe stadionul „Giuseppe Meazza“ a fost marcat în minutul 78 de mijlocaşul Daniele De Rossi, care a transformat un penalti dictat pentru un fault comis de Burdisso asupra lui Totti. Puţin mai devreme (’72), Roma rămăsese cu un jucător mai puţin pe banca de rezerve, după ce Perrotta a primit cartonaşul roşu pentru că a pătruns pe teren după o fază litigioasă şi a înjurat. Înainte să primească gol, Inter a avut, în special în repriza a doua, câteva ocazii mari de gol, cele mai clare fiind ratate de Figo şi Suazo.

Chivu a rămas în teren pe toată durata partidei. Presa italiană a scris despre român că nu a putut urca prea mult în atac, aşa cum face de obicei din postura de fundaş stânga, deoarece „a fost ocupat cu Totti şi Cassetti“. Chivu a avut totuşi o incursiune periculoasă în minutul 35, când a trimis un şut-centrare, portarul Romei, Doni, fiind pe fază. Inter se mai întâlnise cu Roma în ultimul meci oficial al sezonului trecut, finala Cupei Italiei, „giallo-rossi“ adjudecându-şi atunci, tot la Milano, Cupa Italiei.

 

Chivu nu e dezamăgit

 

Cu toate că echipa sa a pierdut primul meci al sezonului, chiar împotriva fostei sale formaţii, Cristi Chivu nu s-a arătat dezamăgit de rezultatul înregistrat la sfârşit: „Este prima mea partidă oficială. Dezamăgirea nu este chiar atât de mare. Am pierdut doar un meci şi îmi pare rău. Noi am dat totul pe teren, ne-a lipsit însă luciditatea în faţa porţii“, a declarat românul.

Fiind întrebat de ziariştii italieni de ce l-a folosit pe Cristian Chivu din primul minut, antrenorul Interului, Roberto Mancini, a dat un răspuns surprinzător, susţinând că l-a preferat pentru a ajuta ofensiva: „Chivu este un jucător care împinge mult jocul înainte. L-am preferat pe el şi pentru a profita de calităţile sale la loviturile libere“.

Mancini consideră că victoria Romei a fost decisă de un episod nefericit şi că jucătorii săi au comis câteva greşeli de începători: „Am greşit de câteva ori în situaţii în care ne-am fi putut descurca şi cu soluţii simple. Am fi putut face mai mult astăzi. Poate s-a întâmplat aşa şi pentru că, din punct de vedere fizic, nu suntem încă la sută la sută din capacitatea noastră“.

În schimb, tehnicianul Romei, Luciano Spaletti, a fost de părere că victoria echipei sale a fost meritată: „Băieţii mei au meritat să câştige acest trofeu, pentru că au jucat cu personalitate şi au ştiut să se descurce şi atunci când Inter ne-a pus în dificultate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU