11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, în actul final

România, în actul final

Echipajul de canoe 4 al României, format din Iosif Chirilă, Andrei Cuculici, Silviu Simioncencu şi Loredan Popa, a reuşit să se califice joi seară în finala probei de 1.000 de metri, din cadrul Campionatelor Mondiale de caiac-canoe de la Duisburg. Tricolorii au câştigat seria în care au concurat cu timpul de 3:29.979, devansând reprezentanţii Germaniei şi Ungariei.
Românii au reuşit să se califice în semifinale în alte cinci probe. Echipajul feminin de caiac 4 (Florica Vulpeş, Lidia Talpă, Mariana Ciobanu, Alina Chirilă) s-a clasat pe locul secund în serii pe distanţa de 500 m şi va evolua în semifinale, la fel ca şi Florin Mironcic la canoe simplu 1.000 m (locul întâi în serii), Ionuţ Anghel / Marian Sevici la caiac dublu 1.000 m (locul doi în serii), Nicolae Flocea / Ciprian Popa la canoe dublu 1.000 m (locul întâi în serii) şi echipajul de caiac 4 (Marian Baban, Ştefan Vasile, Lehel Ercsei, Alin Anton) pe distanţa de 1.000 m (locul trei în serii).
Obiectivul delegaţiei ţării noastre la această competiţie, care se va sfârşi mâine, este obţinerea a două medalii în probe olimpice, două în probe neolimpice şi calificarea în cât mai multe probe pentru JO de la Beijing, din 2008, unde vor merge primele şase echipaje din finala fiecărei probe. Tricolorii, care nu au reuşit să prindă un loc pentru JO 2008 în cadrul CM, mai au o singură şansă să participe la această olimpiadă: să ocupe unul dintre primele două locuri la Campionatele Europene din mai 2008, de la Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS